Öğrenciler Geri Dönüşüm Hakkında Bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Geri Dönüşüm Hakkında Bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 12:53

YUNUSEMRE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNCE, GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE BİLİNCİNİN OLUŞMASI AMACIYLA İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE VE ÖĞRETMENLERİNE YÖNELİK SEMİNER VERİLDİ.

Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce, geri dönüşüm ve çevre bilincinin oluşması amacıyla ilkokul öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik seminer verildi.
Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Cihat Eken ve eğitmen Uğur Kapar ile Zabıta Müdürlüğünden Nursel Doğan tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler ile öğretmenler geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda bilgilendirildi.
Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Saniye Altay, geri dönüşüm konusunda bilinç oluşturmak amacıyla seminer verdiklerini belirterek, “Yunusemre sınırları içerisinde geri dönüşüm bilincinin oluşması amacıyla bilinçlendirme çalışması başlattık. Bu konuda proje partnerimiz Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO)’dır. Biz şu anda tüm geri dönüşümleri ÇEVKO aracılığıyla topluyoruz. Bununla ilgili bazı firmalar ile protokoller imzaladık. Bu protokoller gereğince firmalar evlerden, okullardan, sanayi tesislerinden geri dönüştürülebilecek her türlü malzemeyi topluyor. Toplanan malzemeler daha sonra sanayi tesislerinde çeşitli ürünlere dönüştürülmektedir.” dedi.
“SEMİNERLER SÜRECEK”
Başkan Yardımcısı Altay, seminerlerin aralıksız devam edeceğini vurgulayarak, “Bu bilincin çocuklarda yerleşmesi noktasında çalışmalarda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda öğrencilere ve öğretmenlere geri dönüşüm konusunda eğitim veriyoruz. Bu eğitim paketinin içerisinde bir tane de CD var. Arkadaşlarımız bu CD aracılığıyla çocuklara bir takım oyunlar oynatarak geri dönüşümü anlatmaya çalışıyorlar. Öğretmenler vasıtasıyla velileri bilinçlendirme, bizim ikinci ayağımız olacak. Daha sonra da üniversite ile çevre gönüllüleri belirleyip bir takım çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Öğretmenler bu konuda çok hevesliler. Bizler de bugün öğretmenlerimize 20 tane atık kutu bıraktık. Bu kutuları düzenli olarak öğretmenlerimizden toplayacağız.” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!