Öğrenci servisi şoförlerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci servisi şoförlerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 14:03

Öğrenci servisi şoförlerine eğitim

Haberin Devamı

MANİSA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, il genelindeki öğrenci servisi taşımacılığı yapan şoförlere kurallara uygunluk konusunda eğitim verildi,

Manisa Emniyeti Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle, öğrenci servisi taşımacılığını disiplin ve trafik kullarına uygun hale getirmek amacıyla okul servisi taşımacılığı yapanlara yönelik eğitim verildi. Şoförler Odası Konferans Salonu'nda düzenlen eğitime; Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yusuf Enli, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkan Kalaycıoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan Eşitgen ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Ercan katıldı.

DÖRT SÜRÜCÜ EHYİYETSİZ ÇIKTI

Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkan Kalaycıoğlu, okul servislerine yönelik yapılan denetimler hakkında kısa bilgi verdi. Kalaycıoğlu, 18 Eylül- 4 Ekim arasında yapılan denetimlerde 1971 okul servisinin kontrol edildiğini ve 370 okul servisine toplam 133 bin 10 lira ceza kesildiğini, 30 servis aracının ise trafikten men edildiğini ifade etti. Denetimler hakkında kısa bilgi veren Kalaycıoğlu, "Yaptığımız denetimlerde 4 okul servisinin tescil belgesi ve plakası olmadan trafiğe çıktığını, 1 servisin plakasız olduğunu, bir servisin başka bir servis plakasını kullandığını tespit ettik. En dikkat çekici durum ise 4 okul servis şoförünün ehliyetinin olmadığını tespit ettik. 6 servis şoförünün ehliyetinin ise kullandığı aracı sürmeye yetkili olmadığını gördük. 22 servis aracına okul araçları hizmet yönetmeliğine uymamaktan, 118 araca ehliyet kemeri takmamaktan, 35 servise ise trafik sigortası olmadığı gerekçesiyle cezai işlem uyguladık" dedi.

Kalaycıoğlu ayrıca, "Yeni eğitim öğretim yılında hem İçişleri Bakanlığımız, hem Ulaştırma Bakanlığımız, hem Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinesinde servis taşımacılığının güvenli bir şekilde olması için birçok önlem alındı. Bu yıl emniyet ve jandarmanın yaptığı trafik denetlemelerinin yanı sıra milli eğitiminde yapmış olduğu denetimlere yeni denetim mekanizmaları eklendi. Ciddi önlemler alındı. Ailelerin güvenerek teslim ettiği en değerli varlıklarını ve geleceğimiz teminatı çocuklarımızı güvenli taşımak için gereken neyse hep birlikte yapmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevi trafik polisi Menekşe Keçirsiz, okul servisi taşımacılığı yapan şoförleri, uyulması gereken trafik kuralları, okul servisi taşımacılığı yönetmeliği konusunda bilgilendirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!