Meslekleri hazır şimdi gün sayıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Meslekleri hazır şimdi gün sayıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 14:57

Meslekleri hazır şimdi gün sayıyorlar

Haberin Devamı

MANİSA T Tipi Açık Cezaevi'ndeki 21 hükümlü, Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın destekleriyle açılan 'seramik yer ve duvar karosu kaplamacılığı' kursunu tamamlayarak, ustalık sertifikalarını aldı. 21 hükümlü cezaevinden çıktıktan sonra ustalık belgeleriyle yeni bir hayata başlayacak.

Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı desteği, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle Manisa T Tipi Açık Cezaevi'nde, geçen aylarda hükümlülere meslek kazandırmak amacıyla açılan 'seramik yer ve duvar karosu kaplamacılığı' kursu tamamlandı. Katılım gösteren 24 hükümlüden 21'i, kursu tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Cezaevi çok amaçlı salonda düzenlenen sertifika törenine; Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Cezaevlerinden sorumlu Savcı Nizamettin Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Şehzadeler Belediye Başkan yardımcıları Bilal Demir, İdris Avşar, Dr. İbrahim Bodur, Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Yusuf Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Cezaevi Müdürü Abdullah Ulaş, Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, ilgili kurumların müdürleri ile hükümlüler katıldı.

Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın 1995 yılından bu zamana kadar eğitime büyük bir destek verdiğini ifade eden Vakıfın Genel Müdürü Yusuf Kınay, firmaların mutlaka topluma karşı sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Meslek edindirme kurslarıyla özellikle inşaat sektörüne nitelikli eleman yetiştirdiklerini ifade eden Kınay, bu zamana kadar 4 bin 313 usta kazandırdıklarını ifade etti. 21 ilde 73 okulda tadilat çalışması yaparak okulları yenilediklerini ifade eder Kınay, "2016 yılından bu zamana kadar cezaevlerinde meslek edindirme kursları açıyoruz. Bu zamana kadar bir çocuk cezaevinde açtığımız kurslar, 182 çocuğumuza sertifika verdik. 10 kapalı cezaevinde açılan kursumuzda 195, 3 açık cezaevinde açılan kursumuzda ise 64 hükümlümüze altın bilezik kazandırdık. Bundan sonrada kurslarımızı açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, modern dünyada artık cezaevlerinin hükümlülerin cezalarını çektiği infaz kurumları olmaktan çıktığını, artık hayata kazandırmak için içinde bir çok aktiviteyi içinde barındıran yerler olduğunu ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek, "Cezaevlerindeki hükümlülerimizin topluma tekrar kazandırılması anlamında artık gereken neyse yapılıyor. Cezaevlerimizin bünyesinde açılan meslek edindirme kurslarımızla birlikte hükümlülerimizi birer meslek sahibi yapıyoruz. Böylece cezaları bitip cezaevlerinden ayrıldıktan sonra geri kalan hayatlarını idame ettireceklerini, işyerini kurabilecekleri altın bilezik kazanıyorlar. Hükümlülerimizin buralarda meslek sahibi olması dışarıdaki ailelerini de mutlu ediyor. Böylece hükümlülerimizi topluma kazandırarak suçtan da uzak tutmuş oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, kursu bitiren hükümlülere sertifikalarını dağıttı. Hükümlülere ayrıca, Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından birer seramik ve duvar kapmacılığında kullanılan malzemelerin bulunduğu çanta hediye edildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!