Manisalı gazi umut dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Manisalı gazi umut dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 09:08

Manisalı gazi umut dağıtıyor

Haberin Devamı

MANİSA'da yaşayan Hatay Dörtyol gazisi Ercan Güler, sol koluna takılan platin nedeniyle bir iş bulamayınca umudunu yitirmedi ve piyango bileti satarak hayata tutundu.

Saruhanlı İlçesi Tirkeş Mahallesi'nde çiftçi bir ailenin çocuğu olan evli ve iki çocuk babası 57 yaşındaki Ercan Güler, piyango biletleri satarak, Manisalı vatandaşlara umut dağıtıyor. 1979 yılında vatani görevini yapmak için Hatay Dörtyol'a giden Ercan Güler'in bindiği araç uçurumdan yuvarlandı. Sol kolunu kaybetme korkusu yaşayan Ercan Güler, aldığı gazi maaşının yanında piyango biletleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor. 1984 yılından bu yana Manisa Valiliği önünde piyango bileti satan gazi Ercan Güler, çocuklarının geleceğini hazırlamak için bir süre daha bu işi yapma mecburiyetinde olduğunu söyledi. Askerde gazi olduktan sonra kolu nedeniyle memleketi Manisa'da iş bulamadığını anlatan Güler, "Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Durumumuz hiç yoktu. Askerde yaşadığımız kazada gazi oldum. Geldikten sonra Manisa'da hiçbir iş yapamadım. Devlet bana gazi maaşı bağladı. Evim kira olduğu için bir süre sonra çocuklarım da doğunca geçinmekte zorluk çektim. Ek iş olarak 1984 yılından bu yana piyango bileti satıyorum" dedi.

Piyango bileti satıcılığı ile çok sayıda Manisalı vatandaşa da para kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten gazi Ercan Güler, "Normalde istediğim an bilet satışını bırakabilirim fakat çocuklarıma iyi bir gelecek hazırlamak için buradayım. 1984 yılından bu yana yaz kış demeden her gün bu kaldırımdayım. Çeyrek 5, yarım 10, tam bileti ise 20 TL'den satıyorum. Bugüne kadar çok kişiye de para kazandırdım. Birçok para çıkan da söylemedi gizledi. Bu işler şans işi. Bilet almayana para da çıkmaz. Kimse umutlarını kaybetmesin" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!