Manisa'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Manisadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 16:54

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sevgi ve çocuk evlerinde kalan başarılı 50 öğrenciye kahvaltı verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, müdürlük bünyesinde koruma ve bakım altında bulunup 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde teşekkür ve takdir belgesi alan çocuklar yemek organize ettiklerini söyledi.

Çocukların eğitim durumlarını yakından takip ettiklerini ve 50 öğrencinin takdir veya teşekkür belgesi aldığını bildiren Konan, "Bu çocuklarımızı ödüllendirmek, teşvik etmek, örnek olmak adına Gönüllü Anneler Derneği'nin katkılarıyla kahvaltı düzenledik. Çocuklarımızın geleceği adına onları teşvik amacıyla bu yönde etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

- Tarıma 7 milyonluk yatırım

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2015 yılında Manisa'da 7 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Kırsal Kalkınma Hizmetleri Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, Manisa'da 2014 yılında 526 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, 12 damlama sulama projesi ve 6 hayvan içme göletini hayata geçirdiklerini bildirdi.

2015 yılında Manisa'da 7 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını belirten Okkalı, "2015'de 6 göletin yapımına başlayacağız. Ayrıca 22 damlama suyu projesini de planladık. Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde 15 bin dekar alan suya kavuşacaktır. Planlandığımız projelerin toplam bedeli yaklaşık 7 milyon lira" diye konuştu.

- Göletin kapasitesini arttırıyorlar

Salihli’nin Allahdiyen Mahallesi’nde Allahdiyen Sulama Kooperatifi tarafından 2 yıl önce kurulan tarımsal sulama göletinin genişletmesi kararı alındı.

Kooperatif Başkanı İslam Horzum, 35 bin ton kapasiteli olan sulama göletinin, çalışmalarının ardından 55 bin ton kapasiteye ulaşacağını, göletinin genişletilmesiyle birlikte özellikle Ağustos ve Eylül aylarında yaşanan su sıkıntısını ortadan kalkacağını bildirdi.

- Salihli Muhtarlar Derneği’nde seçim

Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şubesi’nde başkanlığa 3. kez Mehmet Güler seçildi.

Haberin Devamı

Dernek binasında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında 2 aday başkanlık için yarıştı.

Yapılan seçimde 92 üyeden 62'sinin oyunu alan Mehmet Güler, 3. kez Salihli Muhtarlar Derneğine başkan olarak seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!