Manisa'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Manisadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 15:38

- Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli, Kula ve Selendi ilçelerinde bin 200 öğrenciye kışlık mont hediye ediyor

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli, Kula ve Selendi ilçelerinde tespit ettikleri bin 200 öğrenciye kışlık mont hediye ediyor.

Manisa'nın 3 ilçesinde toplam bin 200 adet montun öğrencilere dağıtılacağını belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, "Dağıtımı Salihli TSO Kadınlar Birliği kanalıyla okul yönetimi ve okul aile birliklerinin koordinasyonuyla yapacağız. Geçtiğimiz yıl okullara ayakkabı dağıtımını yine Kadınlar Birliği yapmıştı ve çok adil bir dağıtım gerçekleştirilmişti. Bu yıl da ihtiyaçlar önceden tespit edilerek, üç ilçedeki teslimatı yine aynı yöntemle yapacağız" dedi.

- Manisa'ya Mobil Diş Aracı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından meme kanserine dikkati çekmek ve erken teşhis amacıyla Manisa'ya kazandırılan mobil mamografi cihazının başarılı sonuç vermesinin ardından mobil diş aracının da hizmete girmesi için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara hizmet vermek üzere Manisa’ya kazandırılması planlanan mobil diş aracıyla ilgili oluşturulan komite üyeleri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında Vali Bektaş’a bilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Diş aracının malzemelerini bakanlığın belirlediği şartname çerçevesinde satın aldık. Bu malzemeleri içine koyabileceğimiz il genelinde üç araca ihtiyacımız var. Akhisar, Salihli ve Merkez bölgesi olmak üzere devam eden süreçlerde de hizmeti yürütmek açısından. Bununla ilgili derneklerimizle yaptığımız görüşmelerde fonlarından destek olmalarını istedik. Burada tek destek araç alımlarında değil, bu hizmetin vatandaşlara verilebilmesi için. Sivil toplum kuruluşlarından vatandaşın eğitimi, bilgilendirilmesi ve bu hizmetlerin sürdürülmesinde destek istedik. Sağ olsunlar bütün dernekler bize destek oldular. Araç konusunda da ilk görüşmelerimizi merkezde üç belediye ile yaptık. Onlar araç vermeyi taahhüt ettiler" dedi.

Sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu belirterek koruyucu sağlık hizmetine verilen önemin giderek arttığına dikkati çeken Vali Bektaş ise Manisa’ya mobil diş aracı kazandırılması için çalışma yapan komiteye ve araç taahhüdünde bulunan belediyelere teşekkür etti.

Haberin Devamı

- Obezite farkındalık yürüyüşü

Kula Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kula'da Kalp Damar Hastalığı ve Obezite’de farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Aslı Ayyıldız ile Toplum Sağlığı Merkezi personeli, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kula kaymakamlığı önünde başlayan yürüyüş Yunus Emre caddesi, Hastane caddesi ve Şehit Raşit Uzun caddesi güzergahından devam ederek Kula Toplum sağlığı önünde son buldu.

Yürüyüş boyunca ”Sağlık için yürüyelim, Obezite yürüyüşle önlenebilir” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüşe katılanlara su ve elma ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!