Manisa'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Manisadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 14:25

- Şehzadeler Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında 5 yıllık stratejik plan ile 2015 yılı mali hazırlık bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Şehzadeler Belediyesi kasım ayı meclis toplantısında 5 yıllık stratejik plan ile 2015 yılı mali hazırlık bütçesi oy birliği ile kabul edildi.

Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirilen kasım ayı meclis toplantısında 32 gündem maddesi görüşüldü.

Stratejik plan ve bütçe ilgili yorumları değerlendiren başkan Çelik, yeni kurulan bir belediye olduklarına dikkati çekerek, "Bizden önce bir yönetim yok. Dolayısıyla daha önceki yıllara ait bir gelir gider tablosu yok. Böylesine ciddi bir plan bütçe hazırlarken bu büyük bir zorluktu. Gidecek bir binamız bile yoktu. Dolayısıyla kurulu düzeni olan bir belediyede seçimin hemen ardından başlayan çalışmaları biz 3 ay geçtikten sonra başladık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardından 5 yıllık stratejik plan, 2015 yılına ait performans programı ve 90 milyon liralık 2015 yılı mali hazırlık bütçesiyle ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda meclis üyelerine Muharrem ayı nedeni ile aşure ikramında bulunuldu.

- Salihli Belediye Meclisi'nde bütçe ele alındı

Salihli Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesi 103 milyon lira olarak belirlendi.

Salihli Belediye Meclisi kasım ayı toplantısı Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı’nda meclis salonunda yapıldı.

Belediyenin 2015 yılı geliri 103 milyon 726 bin 798 lira, giderinin ise 108 milyon 726 bin 798 lira olarak belirlendiği toplantıda birim müdürlüklerin bütçeleri de tek tek onaylandı. Bütçede gelir ve gider tablosundaki dengenin sağlanması amacıyla İller Bankası’ndan 5 milyon lira kredi alınması da oy birliği ile kabul edildi.

Salihli merkezi ve mahallelerinde ikamet eden gazi ve şehit ailelerinden talep gelmesi halinde Kurşunlu Kaplıcalarından 10 gün ücretsiz olarak faydalandırılması teklifi de oy birliği ile kabul edildi.

- AK Parti Saruhanli İlçe teşkilatında seçim

AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanlığı'na Ahmet Gökmen yeniden seçildi.

Haberin Devamı

Belediye Kültür Merkezinde yapılan AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'ne AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, delegeler, partililer ve davetliler katıldı.

Faaliyet raporunun okunup onaylanmasının ardından konuşan İl Başkanı Baybatur, 2001 tarihinde siyaset sahnesine çıkan ve milletin desteğiyle tek başına iktidara gelen AK Parti'nin "Millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam" sloganıyla önemli reformlara imza attığını söyledi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Ahmet Gökmen, 280 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!