Manisa'da Yörük Şenliği'nde birlik beraberlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Manisada Yörük Şenliğinde birlik beraberlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 12:36

Manisa'da Yörük Şenliği'nde birlik beraberlik mesajı

Haberin Devamı

MANİSA'da, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Yörükler Derneği işbirliğiyle düzenlenen Yörük Kültür ve Keşkek Şenliği'nde, Yörüklerin Türkiye'nin bölünmezliğinin garantisi olduğu belirtilip, birlik beraberlik mesajları verildi.
Sancaklıiğdecik İlkokulu bahçesindeki şenliğe, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Manisa Yörükler Derneği Başkanı Hüseyin Şentürk, çevre illerden gelen yörük dernekleri başkanları ve çok sayıda Manisalı katıldı. Şenlikte konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ülke olarak zor günler içerisinde olduğumuzu belirtip, "Yedi düvel bir araya gelmiş, içeridekiler dışarıdakilerle birleşmişler. Ülkemizin birliğine ve kardeşliğine ve büyümesine kastetmek için alçakça ve haince terör saldırıları gerçekleştiriyorlar. Ama biriz ve bir aradayız. İnşallah Spil'de de Ege Bölgesi Yörük-Türkmen buluşmasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü insanlığın Yörükler'den öğrenecek çok şeyi var. Yörük demek, 'vatana, millete, bayrağa sadakat' demektir. Bu toprakların temelinde Yörüklerin kanı vardır, teri vardır. Yörükler, 780 bin kilometrekare olan bu cennet vatanın sigortası ve garantisidir. İnşallah böyle olmaya da devam edecektir" diye konuştu.
"ANADOLU COĞRAFYASI BİR MOZAİK GİBİDİR"
Anadolu coğrafyasının bir çiçek demeti gibi renk, renk, mozaik gibi olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Yörük kültürü, Yörükler Anadolu topraklarının her yerinde bu vatanın bölünmez bütünlüğünün garantisidir. Anadolu coğrafyası bir mozaik gibidir. Bu bahar gününde değişik çiçeklerin, güllerin açtığı çok güzel bir buket gibi. Bin yıllık tarihimizde oluşturduğumuz bu çiçek demetini dağıtmak isteyen, aralarına fitne, fesat sokmak isteyenlere bugüne kadar nasıl fırsat vermediysek yine mücadele edeceğiz. Bu millet onlara fırsat vermeyecek inşallah. 14 yıldır hükümet olarak birçok hizmeti yaptık. Yine yerel yönetimler olarak belediyelerimiz birlik ve beraberlik içinde son yüz yılda yapılan hizmetlerden daha fazla hizmetleri yapmaya ve milletimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve beraberindekiler vatandaşlara keşkek ikramında bulundu.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!