Manisa'da yılın Ahisine berat verildi

Güncelleme Tarihi:

Manisada yılın Ahisine berat verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 13:03

Manisa'da yılın Ahisine berat verildi

Haberin Devamı

MANİSA'da kutlanan 29'uncu Ahilik Haftası etkinliklerinde, Akhisar'da yaşayan nalbant 78 yaşındaki Erdoğan Asallı 'Yılın Ahisi' seçildi. Altı yaşından beri nalbantlık zanaatının içinde olan Akhisar'ın tek nalbantı Asallı'ya, Ahilik beraatını Manisa Valisi Erdoğan Bektaş verdi.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle 29'uncu Ahilik Haftası kutlanmaya başladı. İlk olarak MESOB Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. Ardından mehter takımı eşliğinde Doğu Caddesi üzerinden Tarihi Yeni Han'a kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Sonra tarihi handa kutlama programı düzenlendi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, oda başkanları, daire müdürleri ile öğrenciler törene katıldı.
ESNAFIN DERTLERİ ANLATILDI
Programda konuşma yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, esnafın sorunlarını dile getirdi. Büyük işletmelerin esnaf ve sanatkarı ekonomik ve siyasi güçleriyle ezdiğini söyleyen Geriter, birçok gelişmiş ülkede esnafla sanatkarın teşvik mekanizmasıyla desteklendiğini ve büyük işletmelerle yarışacak hale getirildiğini ifade etti, destek istedi.
Vali Erdoğan Bektaş ise Ahilik kültürünün Türk toplumunda tam olarak uygulanamadığını söyledi. Vali Bektaş, "Yüzlerce yıllık geleneği hala anlamaya ve özel hayatımızda uygulamaya çalışıyoruz. Ancak bu geleneğiyle bütünüyle anlayıp hayatımızda hala uygulamış değiliz. Gelişmiş ülkeler bizim bu kültürümüzü daha iyi uygulamakta ve hayatlarına çok iyi adapte etmektedirler. Daha çok işimiz. Bu topraklarda hakim kültür olarak kimliğimizi sürdürebilmemiz için çok derinlikli kodları hayatımıza en iyi şekilde adapte etmemiz gerekir. Bunlardan biriside Ahilik'tir. Bu bir esnaf örgütlenmesidir. Bizim kültürümüzde Ahilik gibi çok değerli bir kültür dururken, başka yerlerden farklı umutlar ve çareler aramaya çalışmamız yanlıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Yunusemre Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, temsili 'şed kuşatma' (kalfalıktan ustalığa geçiş) törenini sahneledi.
YILIN AHİSİ AKHİSARLI ASALLI OLDU
Gösterimin ardından Manisa'da yılın Ahisi, yılın genç ve kadın girişimcilerine protokol üyelerince berat verildi. Akhisar'da çocukken başladığı işi 71 yıldır sürdüren nalbant 78 yaşındaki Erdoğan Asallı 'Yılın Ahisi' seçildi. Yılın Kadın Girişimcisi Salihli Şoförler Odası'na kayıtlı servis işletmecisi 39 yaşındaki Ayşe Ünal oldu. Yılın Genç Girişimcisi ise Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıtlı 21 yaşındaki Berber Tuncay Akkaş seçildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!