Manisa'da üretimi desteklenen salepte hasat dönemi

Güncelleme Tarihi:

Manisada üretimi desteklenen salepte hasat dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 17:30

Manisa'da üretimi desteklenen salepte hasat dönemi

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre Belediyesi'nce tarımı geliştirmek için üretimine destek verdiği ürünlerden salep bitkisinde hasat başladı.

Süt Toplama Merkezleri açmasının yanında ceviz, Antep fıstığı, lavanta ve birçok üründe çiftçileri destekleyen Yunusemre Belediyesi, salep bitkisinin üretiminde de üreticilere katkı sağlıyor. Yağcılar Mahallesi'ndeki salep üretim alanında incelemede bulunan Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda salep üretimini desteklemeye hazır olduklarını söyledi. Salep bitkisinin doğada yok olmaya yüz tuttuğundan bahseden Ramiz Çoban, "Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla bir çiftçimiz deneme çalışması gerçekleştirdi. 'Yeni bir ürün deseni oluşturabilir miyiz?' diye düşünerek bir çalışma yapıldı. Vatandaşımızın talep ettiği ölçüde teknik ve maddi katkı sağlamaya hazırız. Gayemiz, bu yeni ürünü bölgede yaygınlaştırmak. Yaptığımız çalışmalar ile doğada yok olmaya yüz tutan salep bitkisi inşallah tekrar gün yüzüne çıkacak. Yunusemre Belediyesi olarak tarımsal ve besiciliğin geliştirilmesi anlamında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"SALEP İÇİN HASAT ZAMANI GELDİ"

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Fatih Çiçek ise enstitüde 10 yıl süren çalışma sonrasında salebin kültüre alındığını belirterek, "Bu çalışmayla doğadan sökümün önüne geçilerek tarla şartlarında çiftçilerimize alternatif bir ürün oluşturmaya çalışılmıştır. Salep bitkisi için şu anda hasat zamanımız gelmiştir. Bu örnek çalışmanın birisini Muğla'da, diğerini ise Yunusemre'de gerçekleştiriyoruz. Bizim için hasat zamanı geldi. Hasadın geldiğini çiçeklerden anlıyoruz. Eski yumruları almıyoruz. Geri kalan diğer yumruları alarak hasadımızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!