Manisa'da atık transfer filosu hazır

Güncelleme Tarihi:

Manisada atık transfer filosu hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 13:45

Manisa'da atık transfer filosu hazır

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı, açılışına ise sayılı günler kalan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı için ilçelerden de gelecek olan katı atıkların taşınması amacıyla araç alımının sürdüğü belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunusemre İlçesi'nin Uzunburun Mevkii'ne yaptırılan Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanı'nın hizmete açılışına sayılı günler kaldı. Tesise gelecek katı atıkların aktarımı için planlama çalışmaları ise sürüyor. İlçelerden taşınacak katı atıkların aktarılmasında kullanılacak araçların alım çalışmalarının tamamlanma noktasına geldiği belirtildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, ilk etapta çöp transfer istasyonlarının her ilçeye yapılması şeklinde planlandığını hatırlatarak, ilçe belediye başkanlarına destek olma anlamında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ün bu şekilde talimat verdiğini kaydetti.

5 TIR VE 7 SEMİ TREYLER

Çöp transfer istasyonlarının yapılmaması durumunda ilçe belediyelerin çöplerini merkeze getirmek zorunda kalacaklarına, bu durumun da ek bir maliyet ve külfet getireceğine dikkati çeken Yıldırım, "Biz şu an 5 TIR'ımızı ve 7 semi treylerimizi aldık. Planımız 2017 sonu ya da 2018'in başlarına doğru katı atık ile alakalı yatırımlarımızın çoğunu bitirmiş olmak" dedi. Yıldırım, yapılan planlama sonunda Manisa'nın tüm çöpünü kontrol altına almış, ayrıştırmasını yapan, geri dönüşümünü sağlayabilen, katı atıktan (çöpten) elektrik üretebilen ve düzenli depolamayı sağlayan entegre bir sistemin yürüdüğünü herkese göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!