Manisa'da 171. yıla buruk kutlama

Güncelleme Tarihi:

Manisada 171. yıla buruk kutlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2016 12:34

Manisa'da 171. yıla buruk kutlama

Haberin Devamı

MANİSA'da, Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıldönümü, son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle buruk kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, ilgili birim amirleri, polis ve emekli polisler katıldı. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile ilçe belediye başkanları katılmadı.

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, hepbir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Manisa İl Emniyet Müdürü Bilgiç, törene katılan emniyet mensuplarıyla tek tek ellerini sıkıp, günlerini kutladı.

İl Emniyet Müdürü Bilgiç, Türk Polis Teştkilatı'nın gurur dolu bir 171 yıl geçirdiğini belirtip, "Bunca yıl bir teşkilatın var olması demek o teşkilatın oturmuş, kuralları ve prensipleri olan köklü bir kuruluş olduğu anlamına gelir. Geçmişte olduğu gibi şimdide mesleki birikimlerimiz, yazılı ve yazılı olmayan kurlarımız çerçevesinde toplumumuz huzurunu, refahını ve can güvenliğini 24 saat esasına göre sağlamayı sürdürüyoruz. Yaşadığımız bilgi ve tecrübeli teşkilatımıza yeni giren arkadaşlarımıza da aktarmaya devam ediyoruz. Kendimizi her yıl yenileyerek teşkilatımızın daha iyi günlere ve doğru hedeflere ulaşması adına çaba gösteriyoruz. Kendimizi yenilemeye devam edeceğiz" dedi.

Son günlerde artan terör olayları sebebiyle şehitler verildiğii için bu yıl kutlamaların buruk yapıldığına dikkati çeken Bilgiç, "Şehit olan polis ve askerlerimiz için Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Resepsiyon yapmak yerine şehitlerimiz için çeşitli camilerde mevlit okuttuk. Ayrıca şehit emniyet mensupları yakınları için de yemek düzenleyeceğiz. Amacımız her ne olursa olsun, şehitlerimizin yakınlarının yanında olduğumuzu göstermek. Çünkü onlar bize şehitlerimizin bir emaneti" diye konuştu.

Törenin ardından Bilgiç, makamında tebrikleri kabul etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!