Manisa lalesi için protokol yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Manisa lalesi için protokol yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 15:43

Manisa lalesi için protokol yaptılar

Haberin Devamı

MANİSA'da Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü arasında, 'Manisa İli Sınırları İçinde Doğal Yayılış Gösteren Manisa Lalesi Türünün Genetik Çeşitliliğinin Belirlenmesi' hakkında işbirliği protokolü imzalandı.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak arasında imzalanan protokol ile farklı lale popülasyonlarının bulunduğu alanlarda müdürlük imkanları ile arazi çalışmaları düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, yönetim anlayışı olarak üniversitenin Manisa kentini ilgilendiren tüm konuların içinde yer almasını çok önemsediklerini ve bu tür işbirliklerinin artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmin Bayrak 2015 yılında Manisa İl Şube Müdürlüğünce yaptırılan Manisa Lalesi Tür Eylem Planı sırasında tespit edilen, il sınırları içinde yayılış gösteren lale popülasyonları arasındaki benzerlik ve farklılıkların genetik yönden araştırılmasının, gelecekte yeni işbirliklerinin de önünü açacağına inandığını söyledi.

Daha sonra Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol uygulanmak üzere Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil'e teslim edildi. Protokole göre çalışma, 180 günlük bir iş takvimi içerisinde gerçekleştirilecek ve giderlerinin tümü Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa İl Şube Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Arazi çalışmalarında farklı popülasyonlardaki bitkilerden yaprak örnekleri alınacak ve örnekler üzerinde DNA analizleri gerçekleştirilecek. Morfolojik ölçüm ve gözlem sonuçları ile DNA analizlerinin sonuçları karşılaştırılarak, Manisa ili bağlamında bitkinin tür içindeki çeşitliliği morfolojik ve genetik olarak ortaya konmuş olacak. Çalışma tamamlandığında elde edilecek bilgi ve bulguların kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, (DHA)



Fotoğraf

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!