Manisa istihdamda hedefi aştı

Güncelleme Tarihi:

Manisa istihdamda hedefi aştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:47

Manisa istihdamda hedefi aştı

Haberin Devamı

MANİSA İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda konuşan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Sinan Aktaş, istihdam seferberliği kapsamında 2017 yılı için belirlenen hedeflerin üzerine çıkarak 26 bin kişiye iş verildiğini açıkladı.

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda Vali Yardımcısı Abdullah Etim başkanlığında yapıldı. Manisa'daki işsizlik durumu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, 2017 yılı eylül ayı itibariyle kayıtlı işsiz sayısının 40 bin 362 olduğunu belirterek, bunun 18 bin 572'sinin erkek, 20 bin 893'ünün kadın, 800'ünün engelli, 93'ünün eski hükümlü ve 4'ünün ise terörle mücadeleden yaralanan kişilerin oluşturduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda ülke genelinde başlatılan 'istihdam seferberliği' kapsamında 10 bin 188 işyerini ziyaret ettiklerini ve 32 bin 202 açık iş talebi aldıklarını ifade eden İl Müdürü Aktaş, "İstihdam seferberliği kapsamında ilimizde istihdamın artırılmasına yönelik olarak işveren ziyaretleri ve bilgilendirme toplantıları devam ediyor.  Seferberlik kapsamında belirlemiş olduğumuz 25 bin istihdam hedefini, SGK verilerine göre 26 binin üzerinde gerçekleştirdik. Manisa en çok istihdam sağlayan iller arasında ülke genelinde 9'uncu sırada yer aldı" diye konuştu. İl Müdürü Aktaş açıklamasında ayrıca 2017 yılı sonu itibariyle 15 bin 734 işsize işsizlik ödeneği kapsamında 931 bin 798 lira ödeme yapıldığını ifade etti.

Aktaş'ın açıklamasının ardından toplantıya katılan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri istihdamın artırılması konusundaki fikirlerini paylaştı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!