Manisa’da Kan Bağışçıları Ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da Kan Bağışçıları Ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 12:33

TÜRK KIZILAY MANİSA ŞUBESİ KAN BAĞIŞI MERKEZİ TARAFINDAN EN ÇOK KAN BAĞIŞI YAPAN KİŞİLERE PLAKET, ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYA VERİLDİ.

Türk Kızılayı Manisa Şubesi Kan Bağışı Merkezi tarafından en çok kan bağışı yapan kişilere plaket, altın, gümüş ve bronz madalya verildi.
Türk Kızılay Manisa Şubesi Kan Bağışı Merkezi, kan bağışçılarını onurlandırmak amacıyla plaket ve madalya töreni düzenledi. Saruhan Otel’de düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1. Piyade Eğitim Tugay Komuta Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürü. Dr. İsmet Nardal, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay ile gönüllü kan bağışçıları katıldı. Törende 35, 25 ve 10 kez kan bağışında bulunan gönüllü vatandaşlara altın, gümüş ile bronz madalyaları ile ödüllendirildi. 45 defa kan bağışında bulunan Esat Kanısıcak’a ise plaket verildi.
Türkiye’de ve Ege Bölgesi’nde Manisa’nın gönüllü kan bağışçısı konusunda durumunun iyi olduğunu vurgulayan Türk Kızılayı Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürü. Dr. İsmet Nardal, "Elimizden geldiği kadar imkanlarımız çerçevesinde kan vermek isteyen vatandaşımızın ayağına kadar gidiyoruz. Manisa şuanda kan bağışı konusunda bilinçli hale geliyor. Bir kanın üç kişinin hayatını kurtardığının artık farkında. Bunun için Manisa’daki gönüllü kan bağışçılarımızı kutluyorum" diye konuştu.
Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türkiye’de gönüllü kan bağışçısı sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "Gelişmiş ülkelerde nüfusun yüzde 5’i gönüllü kan bağışçısı iken, ülkemizde ise gönüllü kan bağışçı sayımız yüzde 2 civarlarında. Bu yeterli değil. 2014 yılında ülke genelinde 2 milyona yakın kana ihtiyaç varken, sadece 1 milyon 860 bin kan toplayabildik. Bu nedenle vatandaşlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmaya çağırıyoruz. Unutmasınlar ki verdikleri 1 ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarmaktadırlar." dedi.
Ramazan aylarında stoklarda bile kan kalmayacak duruma geldiğini belirten Dr. Gök, "Önümüz Ramazan ayı. Her Ramazan ayında neredeyse stoklarımızda bile kan kalmıyor. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ramazan ayında iftardan sonra vatandaşlarımızı kan bağışlamaya davet ediyoruz. Bir gün bizimde bir ünite kana ihtiyacımız olabileceğini hiç unutmayalım. Bu nedenle kan bağışında bulunalım" ifadelerini kullandı.
Kan bağışçısı sayısının verilecek eğitimlerle arttırılabileceğini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise şöyle konuştu:
"Manisa’da verilen eğitimlerin yarını görmeye başlıyoruz. Ancak kan bağışı konusunda vatandaşlarımızı daha çok eğitmemiz gerekir. Var olan problemin esas kaynağı, bizim o problemi çözümüyle birlikte insanlara iyi anlatamamızdan kaynaklanıyor. Bu nedenle gönüllü kan bağışçılığının insanlığa vereceği yararları çok iyi anlatmamız lazım."
Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş 45 defa kan bağışında bulunan Esat Kanısıcak’a teşekkür plaketi verdi. Vali Bektaş ardından 35 defa kan bağışında bulunan Fatih Arık’a, İlyas Eğriboyun’a, Hasan Putiş’e, Mustafa Türkan’a, Mehmet Özdemir ile Ahmet Tüfekçioğlu’na altın madalyalarını takdim etti. 25 kez kan bağışında bulunan kan bağışçılarına ise protokol üyeleri tarafından gümüş madalyaları verildi. 10 kez kan bağışında bulunan 600 kişiye ise bronz madalyalarının ikametlerine gönderileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!