MAGİAD'dan 'Kadına Şiddete' karşı etkinlik

Güncelleme Tarihi:

MAGİADdan Kadına Şiddete karşı etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 14:51

MAGİAD'dan 'Kadına Şiddete' karşı etkinlik

Haberin Devamı

MANİSA Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), son yıllarda artan kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Muradiye Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde etkinlik düzenledi. Etkinlikte, üniversite öğrencilerine üzerinde 'Kadına Şiddet Hayır' yazılı tişörtler dağıtıldı.

Son yıllarda kadına yönelik artan şiddet, taciz ve öldürme vakalarının artışına tepki göstermek, farkındalık yaratmak amacıyla MAGİAD, MCBÜ Muradiye Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe; Dernek Başkanı Ömer Geriter, Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Onay ve üniversite öğrencileri katıldı. Etkinlik öncesinde MAGİAD tarafından üniversite öğrencilerine üzerinde 'Kadına Şiddete Hayır' yazılı tişörtler dağıtıldı. Bazı kadın üniversite öğrencilerinin ise yüzlerinde darp edilmiş izlenimi veren boyalar yapması dikkati çeken nokta oldu.

Etkinlikte konuşan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, kadının Türk toplumunda büyük bir öneminin olduğunun altını çizerek, "Kadın eşittir, annedir, en önemlisi insandır. Kadın olmasa aile kuramayız. Çocuklarımız olamaz, soyumuz devam etmez. Bizi evde bekleyen ve karşılayan birisi olmaz. Şuan dünyada binlerce yuva bu sebepten dolayı yıkılıyor. Kadınlar sadece çocuk doğurmaz, toplumu doğurur. Her anne bir mekteptir. Ülke adına şiddeti yok etmemiz gerekiyor. Bunun içinde kadınların güçlenmesi ve kadınların görünür kılınması gerekiyor. Kadınlar araç haline gelmemeli, kadınlar siyasetin aracı olmamalı. Kadınlar hayatın öznesi olmalı, siyasetin de öznesi olması gerekir. Bu bilinçle yaşayarak, öz değerlerimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından üniversite öğrencileri tarafından kampüsün bahçesinin duvarına çizilen resimle, kadına şiddete karşı farkındalık yaratıldı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!