Magiad, Balkız Ve Coşkun’u Ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Magiad, Balkız Ve Coşkun’u Ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 15:12

MANİSA GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ (MAGİAD), MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) MANİSA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ZEYNEL BALKIZ VE YAŞAR COŞKUN’U AĞIRLADI.

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili adayları Zeynel Balkız ve Yaşar Coşkun’u ağırladı. Toplantıda konuşan Balkız, Türkiye’nin önündeki en büyük sorunun hukuk güvenliği olduğunu söyledi.
MHP Manisa Milletvekili Adayı Zeynel Balkız ve Yaşar Coşkun MAGİAD’da düzenlenen toplantıda yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter ve Manisa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Abidin Yatkın’ın da hazır bulunduğu toplantıda seçim ve ticaret konuşuldu. Sivil toplum kuruluşlarına önem verdiğini belirten Balkız, Manisa Genç İşadamları Derneği’nin de tam bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Balkız şöyle konuştu: “Bir ülkenin demokrasinin ve hukukun gelişmesinin temel kriterlerinden biri de sivil toplum kuruluşlarının tamamen güçlü olmasından geçmektedir. Yani rica minnet orada bulunan mücadele verilen gelindiğinde de büyük hamleleri talepleri ısrarları olan kuruluşlar olmalı. Demokratik ülkelerde bu böyle çok ciddi talepleri var ve ciddi anlamda siyasete etkileri olabiliyor. Bizler de bulunduğumuz yerlerde halka son derece faydalı hizmetler verdiğimiz bir konumdaydık. Fakat Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan dolayı siyasete girmek orada düşünce ve görüşlerimizi aktarmak anlatmak zorundayız. Sizinle olan kısmını anlatırsak ne kadar hukuk güvenliği o kadar ekonomik gelişme. Ne kadar bireysel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, o kadar ekonomik kalkınma refah seviyesini yükseltilmesi gibi bir somut denge var. Şu anda Türkiye’nin önündeki en büyük sorun hukuk güvenliğidir. Yargıya güven olmaması Türkiye’nin önündeki hamleleri tutuyor. Hükumetin mensuplarının da ifade ettiği gibi ülkenin yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Bunu onlar da kabul ediyorlar. Geçenlerde Sayın Ekonomi Bakanı bir şey söyledi; ’artık yeni bir başarı hikayesi lazım.’ Sayın Cumhurbaşkanı da ’yeni bir başarı hikayesi lazım’ diyor. Ama ’bir tek gerekçe var o da Başkanlık Sistemi’ diyor. Eğer ’ver başkanlığı her şeyi düzelteyim’ tezi varsa bunun bir hukukçu olarak söylüyorum; hiçbir altyapısı yok. Bir Başkanlık Sisteminde beklenen her türlü araç gereç zaten senin elinde var."
"EN BÜYÜK PROJEMİZ HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAK"
"Şimdi bir Başkanlık Sisteminde geçişin, Türkiye’ye yaşatacağı 2-3 yıllık kaos gerekli mi değil mi? diye düşünmek lazım" diyen Balkız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hukuk güvenliği hukukçulara lazım değil. Bizim için birinci materyal değil. Bu bizim mesleğimizdir. Biz onu sizler için, vatandaşlarımız için, iş adamları için piyasa için, tüccarlar için meslek edindik. Hukukun üstünlüğünü savunması gerekenler sizlersiniz. Ticaret adamlarıdır, sanayicilerdir, ekonomistlerdir. Ekonominin büyümesinin önündeki en büyük engel hukuksuzluktur. Adalet bakanı hukuktan ne kadar bahsediyor? Hukuku savunması gerekenler sessiz kalırken ekonominin önünde engeli, hukukun güvenliğinin kalkmış olmasının ızdırabını Ali Babacan daha çok hissediyor ve daha çok dile getiriyor. Hukuk güvenliği asıl lazım olan ekonomistlerdir, sanayicilerdir ve tüccarlardır. Hukuk güvenliği bunların gündeminde birinci sırayı alması gerekir. Onun için Ali Babacan Merkez Bankası’nın bağımsız olmasını konuşur. Bu bağımsız kuruluşlar korunduğu müddetçe iş görüyor. Bizim en büyük projemiz hukukun üstünlüğünü savunmak. Ekonomik anlamda da çalışmalarımız var ama hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı olmadan hiç bir şeyi başaramayız.”
"İNANCIMIZ VE GÜVENCİMİZ TAM"
MAGİAD Başkanı Ömer Özkara da vekil adaylarını ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek,’’Biz her partiye eşit mesafedeyiz, bizim için öncelik hizmettir. Sizin de topluma hizmet yolunda yapacaklarınız konusunda inancımız ve güvencimiz tamdır. Sizlerin Türkiye siyasetinde rol almanızı gönlümüz arzu ediyor. Bir sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Manisalılık kriteri altında Manisa’mızı güzelleştirmek. Bugün oluşan birlik ve beraberliği yarın gözlerimiz kapattığımızda hoş bir seda olarak bırakabilmek en temel misyonumuz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!