Kula Belediyesi'nden geri dönüşüme destek

Güncelleme Tarihi:

Kula Belediyesinden geri dönüşüme destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 17:29

Kula Belediyesi'nden geri dönüşüme destek

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula Belediyesi, okullarda çevre duyarlılığını arttırmak ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla geri dönüşüm kutusu ve atık pil toplama kutuları dağıtıyor.

Kula Belediyesi tarafından okullarda geri dönüşüm bilincini arttırmak, geri dönüştürülebilen atıkların toplanmasını ve kolayca ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla ilçedeki tüm ilkokul ve ortaokullara plastik şişe ve pil toplama kutusu yerleştirilecek. İlk olarak Tabduk Emre İlkokulu ve Jeopark Ortaokulu'na, Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından pet şişe geri dönüşüm kutusu ve atık pil toplama kutuları yerleştirildi. Öğrencilere pet şişe ve atık pillerin çevreye zarar vermemesi geri dönüşümle doğanın korunması hakkında bilgilendirme yapıldı. Okul Müdürleri Enver Yılmaz ve Hüseyin Mutlu, geri dönüşüm kutularını Kula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hayrettin Yeşil'den teslim aldı.

Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun, "Kula Belediyesi olarak küçük yaşlarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla Kula'da faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokullarda geri dönüşüm projesi başlattık. Her geçen gün ülkemizde çevre kirliliği artmakta ve yaşam kalitemizi düşürmektedir. Bizler bu kirliliğe engel olmak için gelecek nesillerimizi geri dönüşüm konusunda bilinçli birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğamızın dengesini bozmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ortak yaşam alanımız olan doğayı temiz tutmak hepimizin birer vatandaşlık görevidir" dedi.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)

FOTORĞAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!