Köseler artık lavanta kokacak

Güncelleme Tarihi:

Köseler artık lavanta kokacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 17:17

Köseler artık lavanta kokacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, Yuntdağı eteklerinde, belediyenin alternatif ürün yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla geçen Haziran ayında Köseler mahallesindeki 11 dönümlük arazi üzerine dikilen lavantalar yüzleri güldürmeye başladı.

Yuntdağı Bölgesi'nin alternatif bitki türlerini yetiştirmekte verimli bir bölge olduğunu belirten AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, lavantayla başladıkları denemeden olumlu sonuç aldıklaını söyledi. Lavanta bölgeyi sevdiğini belirten Başkan Çerçi, amaçlarının bu bitkinin yörede yetiştiriciliğini yaymak olduğunu söyledi. Başkan Çerçi şöyle devam etti:

"Susuz tarım arazilerinden daha fazla gelir elde etmek amacıyla ilk olarak Köseler Mahallemizde başladığımız lavanta üretimi çalışmalarımızda büyük mesafe aldık. Dikim töreninin ardından üreticilerimiz ile protokol imzaladık. Kozmetik ve ilaç sanayinde oldukça önemli bir bitki olan tohumları, yağları çok değerli olan lavanta bitkisinin bölgede yaygınlaştırmak amacıyla üreticilerimize ekim, piyasa üretimi, hastalıkları ve diğer konular üzerinden eğitimler verdik. Lavanta üretimi konusunda ikinci yıl da hasada geçmeyi hedefliyoruz. Bölgede lavantanın yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarımıza devam edecek."

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!