İzmir Makine Sanayi üretime başladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Makine Sanayi üretime başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 19:22

İzmir Makine Sanayi üretime başladı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, birçok sektör için fonksiyonel mühendislik plastikleri üretimi yapacak olan İzmir Makine Sanayi, törenle üretime başladı.
İzmir'deki Özel Ege Lisesi'nun kurucusu Yansı Eraslan'ın, sanayi alanındaki ilk tesisi İzmir Makine Sanayi, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'nde iki yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından üretime geçti. 5 bin metrakesi kapalı toplam 19 bin metrekarelik alana kurulu tesisin üretimine başlaması nedeniyle düzenlenen törene, İzmir Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan, İzmir Makine Sanayi Genel Müdürü Ekrem Metin Taştan, Plastik Sanayicileri Derneği Kurumsal İletişim Uzmanı Erol Türker, sektörün öncü temsilcileri katıldı. Elektrik-elektronik, beyaz eşya, otomotiv, enerji, sağlık, inşaat başta olmak üzere birçok sektör için fonksiyonel mühendislik plastikleri üretecek tesisin açılış kurdelesini Eraslan'ın eşi Ebru Eraslan, kızı Nur Eraslan, annesi Yüksel Eraslan ve kayınvalidesi Gülsüm Kırklar birlikte kesti.
Sağlıklı, kaliteli üretim anlayışını prensip olarak benimsediklerini belirten İzmir Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan, açılıştaki konuşmasında, "Ülkelerin kalkınmaları ve zenginleşmeleri için hem o toplumun insanlarını iyi yetiştirmek, hem de iyi yetişmiş bu insanların üretken olmalarını sağlamak gerektiğini düşünüyorum. Belki tam da bu nedenle hem eğitim, hem sanayide yer almak istedik. İzmir Makine Sanayisi ile sektöre ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" dedi. Açılışın ardından, davetliler, tesisi gezip, bilgi aldı.
Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!