Hastalara zeytinyağ ve kuru üzüm götürme önerisi

Güncelleme Tarihi:

Hastalara zeytinyağ ve kuru üzüm götürme önerisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 16:14

- AK Parti Manisa Milletvekilleri Yurttaş ve Özdağ, hasta ziyaretlerinde zeytinyağ ve kuru üzüm götürme önerisinde bulundular

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, hasta ziyaretlerinde zeytinyağ ve kuru üzüm götürme önerisinde bulundular.

Manisa Devlet Hastanesi'nde aşure dağıtım törenine katılan AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, hastane yöneticileri ve doktorlarıyla birlikte vatandaşlara aşure ikram ettiler.

Hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Yurttaş ve Özdağ, yanlarında getirdikleri 1 litrelik zeytinyağı ve paket kuru üzümleri hastalara verdi.

Hasta ziyaretlerinde Manisa'nın kuru üzümü ile zeytinyağı götürülmesi önerisinde bulunan Yurttaş, "Hasta ziyaretlerine alışılagelmiş hazır gıdalar veya gazlı içecekler götürülür. Ama biz bugün bir farkındalık oluşturalım dedik ve hastalarımıza zeytinyağı ve kuru üzüm getirdik. Zeytinyağı, koruyucu ve tedavi edici özelliği olan en sağlıklı gıdadır. Ayrıca bölgemizin en önemli ürünü olan üzüm bir eczane niteliğinde diyebileceğimiz faydaları saymakla bitmeyecek içerisinde kansızlıktan, karaciğer hastalıklarına, hafızanın güçlendirilmesine kadar pek çok özellikleri var'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul kantinlerinde gazlı içeceklerin kaldırıldığını hatırlatan Yurttaş, "Hasta ziyaretlerinde de hastanelere gazlı içecekler girmemesi gerekiyor. Bunun yerine daha sağlıklı olan zeytinyağı ve kuru üzüm verilmesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Özdağ ise "Artık asitli yiyecekler içmeyeceğiz, süt içeceğiz, yoğurt yiyeceğiz, zeytinyağı tüketeceğiz. Burası zeytin bölgesi, ne kadar çok zeytin tüketirsek o kadar sağlıklı oluruz, hem de çiftçimize değer sağlamış oluruz. Üzüm için de aynı şeyler söz konusu. Vatandaşlarımıza üzüm yiyiniz, sağlıklı kalın diyoruz" dedi.

Yurttaş ve Özdağ, görüştükleri hastaların sağlık hizmetlerinden memnuniyetlerini dile getirmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!