Harçlıklarını Afrin'deki Mehmetçikler için bağışladılar

Güncelleme Tarihi:

Harçlıklarını Afrindeki Mehmetçikler için bağışladılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 16:18

Harçlıklarını Afrin'deki Mehmetçikler için bağışladılar

Haberin Devamı

MANİSA Şehzadeler İlçesi Murat Germen İlkokulu öğrencileri, harçlıklarından topladıkları 2 bin 890 TL'yi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin şehrindeki terör örgütü üyelerine yönelik yaptığı 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek olmak için Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Şehzadeler Murat Germen İlkokulu Okul Aile Birliği tarafından Suriye'nin Afrin şehrinde, terör örgütü üyelerine yönelik yürütülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla 12-23 Mart tarihleri arasında, 'Bir günlük harçlığımı Mehmetçiğe bağışlıyorum' adı altında kampanya başladı. Bu kapsamda, öğrenciler kendi harçlıklarından topladıkları 2 bin 890 TL'yi Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Kampanyaya okuldaki yaklaşık 700 öğrencinin destek verdiğini belirten

Murat Germen İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Meral Yaşacan, "Kahraman ordumuzun Suriye'de bulunan ve vatanımızı, birlik beraberliğimizi, huzur ve güven ortamını tehdit edici unsurları bertaraf etmek ve vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için başlattığı sınır ötesi harekatta, Mehmetçiğin her türlü olumsuz, hava ve tabiat şartlarına, zorluklara rağmen, kararlılıkla ve fedakarca mücadelesi bizleri derinden etkilemiştir. Başlattığımız kampanya ile elimizden geldiği kadarı ile kahraman Mehmetçiklerimiz'e moral ve motivasyon desteğinde bulunmak istedik. Çocuklarımız çok sevdikleri o harçlıklarını az veya çokluğuna bakmadan vatanımız için mücadele eden Mehmetçiğe bağışlamış ve gerektiğinde sevdikleri şeylerden vazgeçebileceklerini göstermiş, bu davranışları ile vefa, fedakarlık, vatanseverlik ve yardımseverlik duygularının geliştirilmesi amaçlanmıştır" diye konuştu.

Kampanya süresince okuldaki öğrencilerden toplanan 2 bin 890 lira paranın Ziraat Bankası Mehmetçik Vakfı hesabına yatırıldığını belirten Yaşacan, destek veren herkese teşekkür etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!