Gediz'deki kirlilik için suç duyurusu hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Gedizdeki kirlilik için suç duyurusu hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:55

Gediz'deki kirlilik için suç duyurusu hazırlığı

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - GEDİZ Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA Vakfı) Genel Başkanı Şener Kilimcigödelioğlu, Ege Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından Gediz Nehri'nde kirliliğe yol açan belediyeler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
GEMA Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigödelioğlu, Gediz'deki kirlilikle ilgili açıklama yaptı. Gediz Nehri'ni kirleten belediyeler hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını, ancak öncesinde yönetim kurulu kararını beklediğini söyledi. GEMA Vakfı Genel Başkanı Kilimcigödelioğlu, Gediz kirliliğini anlatmak için talep ettikleri randevuya, yoğun olması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıt veremediğini de dile getirdi.
'GEDİZ'E TEPEDEN BAKIYORLAR'
GEMA Vakfı Genel Başkanı Kilimcigödelioğlu, Manisa Valiliğinin ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Gediz'e tepeden baktığını öne sürüp, temizlik için yapılan çalışmalarının yetersiz olduğunu söyledi. Gediz Nehri'nin belediyelerin eliyle katledildiğini öne süren Kilimcigödelioğlu, "Şu an arıtma tesisi olmasına rağmen Alaşehir çayı çok kirli akıyor. Ayrıca Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde arıtma tesis yok. Yeni yapımına başlanılan arıtma tesisinin tamamlanmasına 2 yıl var. Gediz Nehri'nin en kötü noktaları Alaşehir Çayı, Nif Çayı, Turgutlu, Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri. Gediz'in kirliğini anlatmak ve şikayet etmek adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep ettim. Fakat ülkedeki siyasi gündemin yoğunluğundan dolayı istediğim randevuya yanıt verilmedi. Şuan yönetim kurulu kararını bekliyorum. GEMA Vakfı olarak Gediz'i kirleten tüm belediyeler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak, hukuki süreci başlatacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!