Faturalı eczane dönemi mi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Faturalı eczane dönemi mi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 18:49

Faturalı eczane dönemi mi başlıyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE Eczacılar Birliği (TEB) 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) ilaç sözleşmesi konusunda anlaşma yapmaması durumunda 1 Nisan'dan itibaren ilaçta faturalı döneme geçileceğini söyledi.

SGK ve Türkiye Eczacılar Birliği arasında imzalanan ilaç protokolü 31 Mart 2016 tarihi itibariyle sona eriyor. Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, konuyla ilgili üyelerle birlikte basın açıklaması yaptı. Oda binasında yapılan açıklamada Kurtuluş, iki kurum arasında yeni protokol imzalanmaması halinde faturalı eczane dönemine geçileceğini söyledi. Anlaşma olmaması halinde kendilerine gelen hastalara fatura keseceklerini, vatandaşların da bu fatura bedellerini SGK'dan tahsil edeceğini kaydetti. Kurtuluş, şöyle devam etti:

"Bizim reçete başına aldığımız bir hizmet bedeli var. O hizmet bedelinin artırılmasını istiyoruz. Anlaşılmayacak düzeyde istekler yok. Taleplerimiz mantıklıdır. Türkiye'de 25 bin eczacı var. Bizler de bu işi devam ettirmek için çalışıyoruz. Ama devletimizden bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

31 Mart'a kadar yeni anlaşma olmaması durumunda kepenk kapatma gibi bir eylemde bulunmayacaklarını belirten Kurtuluş, "İster istemez 'faturalı eczane' dönemine geçeceğiz. Reçete bedeli vatandaşlardan tahsil edilecek. Eczane, hastaya aldığı ilaç karşılığında fatura kesecek. Daha sonra hasta o faturayı alıp SGK'ya giderek reçetenin bedelini tahsil etmeye çalışacak. Tabi bu ne kadar bir sürede olur, vatandaş parasını alabilir mi bilmiyoruz. Her gelen reçeteye fatura yazmak zorunda kalacağız. Vicdani boyutu geniş olan bir mesleğiz. Parası yetmeyen olacak. Parası çıkmayana meslektaşlarımız veresiye olarak ilaç vermek zorunda kalacak" dedi.

Özellikle muayene ücreti nedeniyle ilaçlarını alamayan birçok hasta olduğunu da vurgulayan Kurtuluş, "Muayene ücretlerinin kaldırılmasını istiyoruz. Reçeteyle gelen hastadan tahsil ettiğimiz bu ücreti SGK bizden daha sonra geri alıyor" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!