Eski paralar kursiyerlere gelir kapısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Eski paralar kursiyerlere gelir kapısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 12:50

Eski paralar kursiyerlere gelir kapısı oldu

Haberin Devamı

MANİSA'da Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin gümüş takı işlemeciliği kursuna katılan kadınlar, Osmanlı, eski Yunan ve Roma dönemine ait paraların dökümlerini kullanarak bilezik, kolye, yüzük, küpe gibi hediyelik eşyalar hazırlıyor ve ek gelir elde ediyor.
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nin gümüş takı işlemeciliği kursunda Osmanlı, eski Yunan ve Roma dönemine ait paraların dökümleri kullanılarak üretilen bilezik, kolye, yüzük ve küpe gibi hediyelik eşyalar, Amerika, Hollanda ve Almanya gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Şehzadeler İlçesi Tarihi Yeni Han'daki atölyede 12 kursiyerin yer aldığı kursta eğitim veren Nilgün Bilgiç Çavdur, "Örme tekniği kullanarak 980 ayar 40 mikrontellerle tarihi paraların etrafını örüyor. Örülme işleminin ardından tarihi paralar kullanılarak hazırlanan bilezik, kolye, yüzük ve küpe gibi hediyelik eşyalardan elde edilen gelir ise kursiyerlerin arasında eşit bir şekilde dağıtılıyor" dedi.
Gümüş takı işlemeciliği öğretmeni Nilgün Bilgiç Çavdur, kurs sonunda verilen belgelerle kadınlara istihdam sağlandığını belirterek, "Ülkemizin çeşitli turistlik yerlerinin yanısıra Amerika, Hollanda, Almanya'ya buradan satış yapıyoruz. Elde edilen gelirler kursiyerlere eşit olarak veriliyor. Aynı zamanda Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen belgelerle de kursiyerlerimize istihdam sağlamış oluyoruz" dedi.
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, kursiyerleri desteklediklerini belirterek "El sanatlarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Burada Osmanlı, eski Yunan ve Roma dönemine ait paraları kalıplara döktürerek, kursiyerlerimiz bilezik, kolye, yüzük ve küpeye çeviriyor. Halk Eğitim Merkezi olarak, kursiyerlere çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!