Engelli çiftin örnek fedakarlığı

Güncelleme Tarihi:

Engelli çiftin örnek fedakarlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2016 09:45

Engelli çiftin örnek fedakarlığı

Haberin Devamı

Nermin UÇTU/MANİSA, (DHA)- MANİSA'nın kırsal kesimdeki Kışla Mahallesi'nde oturan bedensel engelli Ümmühan Borcin ile hafif mental bozukluğu bulunan Halil İbrahim Borcin çifti, trafik kazasında yitirdikleri oğullarının ardından dünyaya gelen ikinci çocukları 4 yaşındaki Süleyman Emir Borcin için evlerinden 45 kilometre mesafedeki anaokuluna geliyor, çıkışına kadar kapıda bekliyor.
Yunusemre'nin Yuntdağı Bölgesi'ndeki Kışla Mahallesi'nde oturan bedensel engelli 49 yaşındaki Ümmühan Borcin ile hafif mental bozukluğa sahip eşi, 45 yaşındaki Halil İbrahim Borcin, 6 yıl önce 18 yaşındaki oğulları Süleyman Borcin'i trafik kazasında kaybetti. Yunus Emre İlçesi'ndeki Osmancalı Lisesi'nin son sınıf öğrencisi oğullarını yitiren çift, yaşama küsmedi. Yeniden anne ve babalığı tadan Borcin çifti, dünyaya gelen ikinci çocuklarına, ölen oğullarının adını koyup, Süleyman Emir ismini verdi. Çift, bugün 4 yaşına gelen Süleyman Emir Borcin'i bir an olsun yalnız bırakmıyor. Kışla'ya 45 kilometre uzaklıkta bulunan Yunusemre İlçesi'nin Uncubozköy Mahallesi'ndeki Harikalar Diyarı Anaokulu'na götürüyor.
SAATLERCE OKUL KAPISINDA BEKLİYORLAR
Okuldan biran olsun ayrılmayan çiftten Ümmühan Borcin, şunları anlattı:
 "6 yıl önce trafik kazasında 18 yaşındaki oğlumuzu kaybettik. Engelli maaşıyla geçiniyoruz. Çocuk felci ve kalça çıkıklığından dolayı belimden aşağısı tutmuyor. Eşim de zihinsel engelli. Eskiden durumu daha iyiydi. Ama kazadan sonra üzüntüyle birlikte arttı. Severek isteyerek geliyorum. Her gün eşimle birlikte getirip götürüyoruz. Köy otobüsleri uygun olmadığı için tekerlekli sandalye ile gelemiyorum. Bu yüzden değneklerimle iki araç değiştirip gelebiliyoruz. Sabah 09.00'da gelip, akşam da 16.00'da eve dönüyoruz. Çocuğumuz için mücadele ediyoruz. Engelli olmamıza rağmen gidip gelmekten hiç gocunmuyoruz."
LİSEYİ BİTİRİRSE ÜNİVERSİTEYE GİDECEK
Ölen oğlunun hayalini gerçekleştirmek için açık öğretim lisesine başladığını anlatan Ümmühan Borcin, ölen evladının okumayı çok istediğini belirterek, "Açık öğretimden ortaokulu bitirdim, şimdi de liseye başladım. Küçük çocuğumla birlikte okullu olacağız. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye de gideceğim. Engelli olmam buna engel olamayacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!