Ebeveynlere sosyal medya uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ebeveynlere sosyal medya uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 10:08

Ebeveynlere sosyal medya uyarısı

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Hasan Semih Bilgin, sosyal medyanın kontrolsüz bir alan olduğuna dikkat çekerek; aileleri, çocuklarını tek başlarına bilgisayar başlarında bırakmamaya özen göstermeleri konusunda uyardı.
Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Hasan Semih Bilgin, çocukların internet ve sosyal paylaşım ortamında neler yaptıkları, nelerle ilgilendikleri, arkadaş ve yaş gruplarına göre belirli kısıtlamalar getirmesini gerektiğini vurguladı. Psikiyatrist Bilgin, "Bir kısıtlama yoksa, çocuklar art niyetli insanlarla tanışabilir ve bunlara kanabilir. Art niyetli insanlar kendilerini farklı bir biçimde yaşıtı gibi tanıtabilir. Çocuk geri dönüşü olmayan bir yola da girebilir. O yüzden aileler, çocuklarının özellikle sosyal medya üzerinden ve sosyal okul çevresinden kurduğu arkadaş gruplarına dikkat etmelidir" dedi.
"BU ÖZGÜRLÜK DEĞİL"
Ailelerin çocuklarına sosyal medya kısıtlaması getirmesi özgürlüklerini kısıtlıyor anlamına gelmediğini savunan Bilgin, şöyle devam etti:
"Çocukların sekizinci sınıf sonu, ergenlik çağına kadar sosyal medya üzerinden yaptıkları tüm faaliyetlerinin ailenin gözü önünde aileden gizlenmeyecek şekilde yapılması lazım. Aksi halde çocuklar kötü uygulama ya da kötü yazılımlara maruz kalabilir. Tehlike çocuklara anlatılmalıdır. 9-10 yaşındaki çocuk sosyal medya üzerinden gelebilecek tehlikeleri bilmelidir. Bunlar aileler tarafından anlatılmalı. Çocuklar bilgilendirilmeli."

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!