CHP'li Özel, kadınlardan 'hayır' oyu istedi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özel, kadınlardan hayır oyu istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 16:10

CHP'li Özel, kadınlardan 'hayır' oyu istedi

Haberin Devamı

MANİSA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kadınlardan 16 Nisan'daki referandumda 'hayır oyu kullanmalarını istedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi. Eski Fatih Nikah Salonu'nda "Topuklu efeler zeybek oynuyor" ismiyle düzenlenen kutlamaya CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yanı sıra MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ve Manisalı kadınlar katıldı. Program öncesinde Manisalı Kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu. Etkinlikte konuşan Şükran Kaya, kadınların siyasette, iş yaşamında ve sosyal yaşamda erkeklere destek olmak yerine onların yanında yer almak istediklerini söyledi.

"TÜRK KADINLARININ VERECEĞİ KARARDAN EMİNİM"

Milletvekili Özgür Özel de kadınlara seslendi. Özel, yaptığı konuşmada 16 Nisan'daki anayasa referandumunu hatırlatarak kadınlardan 'hayır' oyu istedi. Kadınların gününü kutlayan Özel, "8 Mart bu sene çok büyük anlam taşıyor. Önümüzdeki ay Türkiye'de hep birlikte kullanacağım oylarla rejimin değişip değişmeyeceğine, Cumhuriyet kazanımlarının ortadan kalkıp kalkmayacağına, kadının toplumdaki yerinin geriye gidip gitmeyeceğine karar vereceğiz. Bu konuda söze gerek yok. Türk kadını istilaya, işgale 'hayır' demiştir. İkinci sınıf vatandaş olmaya 'hayır' demiştir. Erkeklerden önde Cumhuriyeti kuran da kurtaran da her zaman Türk kadını olacaktır. Türk kadınlarının gelecek ay verecekleri karardan son derece eminim. 8 Mart, 'hayırlı' olsun" dedi.

MANİSA'DA 24 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2010 ile 2016 yılları arasında Manisa'da 24 kadının öldürüldüğüne dikkati çekip, "Giydiği kıyafet nedeniyle tekmelenen, başörtüsü taktığı için tartaklanan kadınlar da bizim kadınlarımızdır. Bu olaylar ülkemiz için utanç göstergesidir. Bizleri bu noktaya taşıyan cehalettir. Bunun için Manisa'da kadınları eğitmek, meslek sahibi olmalarını sağlamak için birçok adım attık. Erkeklere de şiddete karşı eğitimler veriyoruz" diye konuştu. Ergün, kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olduğunu savunduğunu belirterek, belediye yönetiminde de kadınlara yer vererek gösterdiklerini söyledi. Ergün, "'Kadınlar çiçektir, kadınlar güldür' demek yerine hep birlikte, 'Eşit eğitim, eşit yaşam, eşit siyaset ve eşit hak' diyerek çalışacağız. Kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini idrak edilmesini istiyorum" diye konuştu.

KADINLAR ZEYBEK OYNADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün'ün konuşmasının ardından, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi 100 kadın zeybek oynadı. Büyükşehir Belediye halk dansları bölümü eğitmenleri eşliğinde hünerlerini sergileyen kadınlar, zeybek oyununda erkeklere taş çıkarttı. Zeybek oyununun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kadınlara çiçek verdi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!