CHP'li Nurlu'dan okullar ve askeri birliklerde kuru üzüm tüketilsin çağrısı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Nurludan okullar ve askeri birliklerde kuru üzüm tüketilsin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 17:34

CHP'li Nurlu'dan okullar ve askeri birliklerde kuru üzüm tüketilsin çağrısı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin çok yüksek açıklanmasının ardından fiyatların aşırı düşmesinin Manisalı üzüm üreticisini mağdur etttiğini söyledi.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, yaptığı yazılı açıklamada, üzüm fiyatlarının düşüşünü engellemek için sık sık çeşitli taleplerde bulunduklarına dikkati çekti. Milletvetkili Mazlum Nurlu, "Bu kapsamda iç tüketimi artırmak amacıyla 'Okul Üzümü Akıl Üzümü Projesi' derhal hayata geçirilerek, bütün ilk ve orta dereceli okullar ile yükseköğrenim kurumlarında üzüm dağıtımına başlanmalı. Askeri birlikler, fabrikalar ve kamu kurumlarında kuru üzüm tüketimi teşvik edilmeli ve bunun için devlet müdahale alımı yapmalıdır" dedi.
Nurlu şöyle devam etti:
"Geçen yıl 5.5 ile 6.00 lira arasında olan üzüm bu yıl, 2.5 ile 3 lira arasında. Bu fiyatlar, maliyetin bile altındadır. Manisa dışındaki kuruluşlar tarafından açıklanan yüksek rekolte yüzünden üzüm fiyatlarını düşeceği algısı yaratılmış ve bunda da başarılı olunmuştur. Kuru üzüm rekoltesini satanların değil, üretenlerin açıklaması gerektiğini her fırsatta dile getirmekteyim. Çünkü alıp-satanlar sadece elde edeceği karı düşündüğü için piyasa ayak oyunları ile fiyatların artmasını önlemektedirler. Bunun yanında yaş üzüm ihracatı aniden durduğu için en kaliteli, altın sarısı üzümler sergiye kesilmek zorunda kalınmıştır. Kuru üzüm fiyatlarının çok düşük olmasından hoşnut olmayan herkes açıklama yaparak Manisa çiftçisinin sesini duyurmaya çalışmaktadır. Ziraat odaları, TARİŞ, çiftçi sendikaları ve milletvekilleri açıklamalarıyla soruna çözüm arayışındadırlar. Burada garip olan, iktidar partisinin Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AKP MYK üyesi sıfatıyla açıklama yaparak fiyatların düşmesinden Hükümeti değil, TARİŞ'i sorumlu tutmasıdır. TARİŞ'in fiyat açıklamasını engelleyenlerin, şimdi 'neden fiyat açıklamadı' diye eleştiri yapması abesle iştigaldir. Yıllardır her olumsuzluğu paralele havale etmeye alıştıkları için, üzüm fiyatlarının düşmesini de başkalarının üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar. Sayın milletvekili, iktidar makamının şikayet makamı değil, icraat makamı olduğunun idrakine hala varamamıştır. İktidar partisinin en yetkili makamında oturup soruna çözüm bulamıyorsa Manisa adına o koltukta oturmasının bir anlamı yoktur" dedi.
Çiftçilik yapan, üzüm üreten bir milletvekili olarak bu sorunları kendisiinin de yaşadığını belirten Nurlu, "Manisa'nın tüm milletvekilleri, ziraat odaları, TARİŞ, borsalar ve çiftçi örgütleri soruna çözüm bulmak için bir araya gelmek zorundadır. CHP Milletvekilleri olarak çözüme yönelik her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Hükümet Manisa çiftçisinin feryadını duymalı ve gereken tedbirleri acilen almalıdır. Yoksa tarım sektöründeki bu yangın Manisa'dan tüm ülkeye yayılacaktı" diye konuştu.
Ekrem Çağlar /SALİHLİ (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!