CHP'li Biçer'den yeni anayasa tanımlaması

Güncelleme Tarihi:

CHPli Biçerden yeni anayasa tanımlaması
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 18, 2017 14:35

CHP'li Biçer'den yeni anayasa tanımlaması

Haberin Devamı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen 'Bilim ve Felsefenin Işığında Anayasa' paneline katılan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, 16 Nisan'daki referandumdan 'hayır' çıkmaması durumunda tarihe 15 Temmuz Anayasası olarak geçeceğini ileri sürdü.
EÄŸitim-Sen Turgutlu Åžubesi'nin Turgutlu Öğretmenevi'nde düzenlediÄŸi 'Bilim ve Felsefenin Işığında Anayasa' paneline CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Barosu BaÅŸkanı Ali Arslan, Dokuz Eylül Ãœniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. DoÄŸan Göçmen ve Sosyal Haklar DerneÄŸi Kurucusu Avukat Can Atalay katıldı. Moderatörlüğünü EÄŸitim- Sen Turgutlu Åžube BaÅŸkanı Nacittin Durak'ın yaptığı panelin açılışında konuÅŸan EÄŸitim-Sen BaÅŸkanı Nacittin Durak, "OHAL sürecinde sendikamızın üyesi bin kiÅŸi ile birlikte sendikamızın bir üst kuruluÅŸu olan KESK'in üyesi üç bin kiÅŸi maÄŸdur oldu. Referandum süreci aslında daha farklı açılardan ele almayı düşündüğümüz bir süreçti ancak bugün gelinen noktada ‘tek adamlık nedir?, sakıncaları nelerdir' konusu üzerinde duracağız" dedi.Â
Modern anayasaların monarşilere ve tek kişi yönetimlerine karşı oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Doğan Göçmen, "Günümüzde halkın en önemli özelliği örgütlülüktür. Bana göre bu anayasa değişim süreci ile birlikte halk, örgütlenme hakkını kaybedecektir" dedi.
"ANAYASALAR TOPLUMSAL UZLAÅžIYLA YAPILIR"
CHP'li Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise anayasaların kolay yapılmadığını söyleyerek Fransa'nın ilk anayasasının insan derisiyle kaplı olduğunu hatırlattı. Biçer, "Biliyoruz ki bizim ülkemizde de anayasa, madenlerde ölenlerin, dövülerek yada bombalarla öldürülenlerin derisiyle kaplıdır. Ülkemizde şu anda bu anayasa sadece sarayın gündeminde var. Çiftçinin, taşeron işçinin, öğretmenin gündeminde yok. Anayasalar toplumsal uzlaşıyla yapılır. Bu süreçte birlikten söz edilemeyeceği için anayasa yapılamaz. Ben inanıyorum ki referandumda hayır çıkacak ama çıkmazsa da tarihe 15 Temmuz Anayasası olarak geçecektir. Çünkü 15 Temmuz'un gölgesinde yapılıyor. Ancak tüm bu yaşananlara ve OHAL sürecinde olmamıza rağmen yine de şer gibi görünen bu süreci hayra çevireceğiz. Her eve gideceğiz toplumun üzerindeki ataleti atacağız" dedi.
Sosyal Haklar Derneği Kurucusu Can Atalay ise, 'hayır'ın bu ülkeyi kurtarmayacağını ancak ileri doğru atılmış bir adım olacağını savundu. 16 Nisan'da sandıktan ‘evet' çıkması halinde yargı mekanizmasının ortadan kalkacağını öne süren Atalay, halkın bilgilenmesinin önemli olduğunu belirtti. Son olarak sözü alan Baro Başkanı Avukat Ali Arslan ise anayasa sürecinde maddeler üzerinde yapılacak değişikliklere değindikten sonra "Biliyorsunuz 2010'daki referandumda Manisa'da yüzde 51 Hayır çıkmıştı. Şu anda Manisa'da ‘Hayır' önde. Bundan sonra kalan süreçte daha çok çalışarak 'hayır' oylarını artırmalıyız" diye konuştu.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)
FOTOÄžRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!