CHP'li Biçer, "Başkan Çerçi TOKİ ile halkı kandırıyor"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Biçer, Başkan Çerçi TOKİ ile halkı kandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 16:55

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin kırsal Akgedik

Haberin Devamı

Mahallesi'nde yapılan TOKİ konutları ile ilgili herhangi bir anlaşma ve protokolü olmamasına rağmen bunun üzerinden kendisini pazarlamaya, siyasi rant elde etmeye çalıştığını söyledi. Biçer, Başkan Çerçi'nin AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yolundan gittiğini söyledi.


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Yunusemre İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Yunusemre Belediyesi'nin kırsal Akgedik Mahallesi'nde, yaptırdığı TOKİ konutlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamaya, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, TOKİ mağduru olduğunu ileri süren altı kişi ile partililer katıldı. Milletvekili Biçer, toplantıdaki konuşmasında AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin, Akgedik'te yapımı devam eden toplu konutlarla ilgili olarak TOKİ ile herhangi bir anlaşmasının olmadığını TBMM'ye verdiği soru önergesiyle ortaya çıkardığını söyledi.

Haberin Devamı


Başkan Çerçi'nin yaklaşık iki yıldır halkı kandırdığını ileri süren Milletvekili Biçer, "Ufuklara bakıp fotoğraf çektiriyor. Hiç yapmadığı işleri sanki yapmış gibi gösteriyor. Özellikle Yunusemre İlçesi'nde yaptırılan TOKİ konutları ile ilgili TBMM'ye verdiğim soru önergeleri var. Verdiğim soru önergelerine verilen cevapta TOKİ'nin Yunusemre Belediyesi ile herhangi bir anlaşmasının olmadığını ifade ediliyor. Elimizde bu konuda resmi evrak var. TOKİ, 'Biz, Çerçi'yi tanımayız' diyor. Ancak, Çerçi kamuoyuna TOKİ ile anlaşma sonrasında konut çalışmaları sürüyor diyor ve hala TOKİ üzerinden kendisini pazarlamaya, siyasi rant elde etmeye devam ediyor. Manisa halkını trollüyor. Buna halk izin vermesin" diye konuştu.


TOKİ'nin yaptırdığı konutların sadece Yunusemre'de değil Kula, Soma, Turgutlu, Salihli, Demirci ve Gördes ilçelerinde de olduğunu vurgulayan Biçer, "Bunların hiçbirisinde belediye başkanı çıkıp, 'Bu konutları ben yaptım' demiyor. Hiç kimseyi bu konuda kandırmıyor. Bunlar Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi gibi iyi pazarlamacı mı değiller, yoksa usulmü biliyorlar" dedi.

Haberin Devamı


ÇERÇİ'YE GÖKÇEK BENZETMESİ
Başkanı Çerçi'yi AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e benzeten Milletvekili Biçer, şöyle devam etti:
"Mehmet Çerçi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yolunda ilerleyip, önemli mesafe kaydediyor. Yoldan geçen işçilere sataşıyor. Bunu yaparken de özelliklede CHP'lilere sataşıyor. Parsel parsel Melih ağabeyinin yolunda ilerliyor. Melih Gökçek'in belediyecilik mantığını Yunusemre'de hayata geçiriyor. Melih Gökçek de 25 yılda bitiremediği metroyu merkezi hükümete yıkıp, pişkince güldü. Sonra da o metronun açılışında sanki kendisi yapmış gibi basına poz verdi. Şimdi de Çerçi, Yunusemre İlçesi'ndeki TOKİ konutlarını kendi yaptırıyormuş Gökçek abisi gibi poz veriyor."

Haberin Devamı


Biçer, TOKİ'deki ilk olarak belirtilen 80 bin ile 85 bin TL arasında değişen fiyatların birden 130 bin-140 binlere kadar çıkarıldığını ve hak sahiplerinin kandırıldığı da savundu. TOKİ mağdurlarının haklarının sonuna kadar aranacağını ifade eden Biçer, konuyu tekrar TBMM'ye taşıyacağını kaydetti.
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, Milletvekili Biçer'in açıklama ve iddialarıyla ilgili olarak daha sonra bir açıklama yapacağını bildirdi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!