CBÜ'de Kadın, Erkek ve Cinsellik Kongresi

Güncelleme Tarihi:

CBÜde Kadın, Erkek ve Cinsellik Kongresi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 14:22

CBÜ'de Kadın, Erkek ve Cinsellik Kongresi

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 11'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nde, 'Kadın, erkek ve cinsellik' masaya yatırıldı.

CBÜ Tıp Fakültesi Bilim Kulübü 11'inci Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin açılış töreni, Anemon Otel'e yapıldı. Kadın, erkek ve cinsellik konulu kongreye, Rektör Yardımcısı Bilal Gümüş, Tıp Fakültesi Dekanı Süleyman Sami İlker, Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevinç İnan, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve 16 üniversiteden 170 öğrenci katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Süleyman Sami İlker, öğrenciler tarafından düzenlenen kongrenin birçok üniversiteye örnek olduğunu ve öğrencilerin bilimsel kongrelerin nasıl yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Histoloji Embriyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevinç İnan ise, "Konunun güncel yaklaşımlarını anlatmak amacıyla bu kongreleri düzenliyoruz. Bu yılki konumuz kadın, erkek ve cinsellik oldu. Bugünün güncel yaklaşımlarını paylaşıyoruz. Tıp eğitiminde öğrencilerimizin eksik hissettikleri konular üzerinde kongre düzenliyoruz. Bu sene de günümüzde de önemli olan kadın, erkek ve cinsellik konusu seçildi. Öğrencilerimizin bilgilenmesi ve bu konudaki yenilikleri takip etme ihtiyaçları vardı. Önce kadın ve erkek olarak biz fizyolojimizi öğrenmeliyiz. Günümüzde yüzde 15 oranında kadın ve erkeğe yönelik cinsel sağlık sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Toplumumuzda son dönemde cinsel taciz olayları gündeme geldi. Bunun altında cinselliğin normal bir şey olarak görülmemesi yatıyor olabilir. Cinsel eğitimsizlik, normal bir şey olarak görülmemesi taciz tecavüz olaylarını tetikleyebilir. Biz bu konunun seçiminde son dönemde yaşanan taciz tecavüz olaylarını da göz önüne aldık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından erkek ve kadınlarda cinsellik, cinsel sağlık sorunları, cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili sunumlar yapıldı.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!