Çalışıp şehri güzelleştiriyorlar

Güncelleme Tarihi:

Çalışıp şehri güzelleştiriyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:36

Çalışıp şehri güzelleştiriyorlar

Haberin Devamı

MANİSA'da, Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler, okulun içinde kurulan sera ve atölyelerle çalışıyor. Öğrencilerin ürettiği 54 bin çiçek, belediye ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından satın alınıp şehri güzelleştirirken; atölyelerde üretilen galoş ve hediyelik eşyalar ise 7 anaokulu tarafından satın alınıp kullanılıyor.

Manisa'da engelli öğrencilere eğitim veren Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde yoğun bir çalışma yapılıyor. Okul içinde kurulan çiçek serası ve atölyelerde üretilen birçok malzeme hem belediyelerin hem de özel işletmelerin ilgisini çekti. Serada üretilen çiçek fideleri belediyeler tarafından satın alınarak, şehrin güzelleştirilmesinde kullanılmaya başlandı. Öğrenciler Yunusemre Belediyesi için 24 bin, Şehzadeler Belediyesi için 16 bin ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi için 4 bin çiçek yetiştirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, 24 bin çiçeği satın aldıklarını belirterek, "Birbirinden değerli öğrencilerimizin ürettiği çiçekler, ilçemizdeki yeşil alanları ve parkları süslüyor. Hem merkezimize hem de öğrencilere destek vermek amacıyla bu yıl belediye olarak 24 bin çiçeği satın aldık. Çocuklarımız aynı zamanda bu işten de para kazanıyorlar. Harçlıklarını çıkarıyorlar ve ailelerine de destek oluyorlar" dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Manisa Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve 7 anaokulu arasında imzalanan protokolle de, öğrenciler tarafından üretilen ürünler daha fazla alanda kullanılacak. Protokol kapsamında 556 keçeden çerçeve, 180 cam boyama tepsi, 345 ebru çalışması ile şal, 9 ahşap boyama tepsi, 15 ahşap boyama kutu, 130 boyama saksı, 15 kasnak anaokullarına gönderilerek oradaki öğrenciler ve öğretmenler tarafından eğitimlerde kullanılacak.

Nermin UÇTU/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!