Avrupa ile ortak proje üreten okullara ödül

Güncelleme Tarihi:

Avrupa ile ortak proje üreten okullara ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 16:53

Avrupa ile ortak proje üreten okullara ödül

Haberin Devamı

 MANİSA'da yapılan Avrupa Okul Ortakları Ağı (eTwinnig) Bölgesel Çalıştayı'nın ilkinde Avrupa'daki çeşitli okullarla ortak projeler üreten ve dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde ve Avrupa'daki çeşitli okullar ile ortak proje üretilmesini sağlayan Avrupa Okul Ortakları Ağı'nın (eTwinnig) Türkiye'deki ilk Bölgesel Çalıştayı Manisa'da yapıldı. Anemon Otel'de yapılan çalıştaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'ın yanı sıra, Manisa, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Kütahya, Denizli, Muğla ve Eskişehir illerinden 81 proje koordinatörü öğretmen katıldı. Çalıştayda ayrıca eTwinnig projesi kapsamında Avrupa'daki okullarla ortaklaşa çeşitli projeler üreten Manisa'daki okullar stant açarak, projelerini tanıttı. İki günlük çalıştayın ilk gününde açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, eTwinnig gibi projeler sayesinde uluslararası kültürlerin birbirleriyle buluşma ve tanışma fırsatı bulduğunu dile getirdi. Dernekbaş "Uluslararası projeler aracılığıyla farklı kültür, din ve dil mensupları biraraya gelebilmekte, birbirlerine kültürel değerlerini tanıtma fırsatı da bulmaktadırlar. Bu sayede ön yargılar kırılmakta, kültürler arası köprüler kurulmaktadır. Manisa'nın en iyi eTwinnig projesi yarışmasının ana temasını da bu nedenle 'Kültürler Arası Köprü' olarak belirledik. Manisa'da bu projeyi başlatan öğretmenlerimiz hem ilimizi, hem de Türkiye'yi kültürüyle, gelenekleri ve ilimle tanıtmaya çalışmaktadırlar. Günümüz bilişim ve teknoloji imkanları farklı fikirlerin iletişim kurmasını kolay hale getirmiştir. Proje sayesinde Avrupa'daki ve Türkiye'deki okullarımız proje ortaklığı kurarak birbirleriyle bir bağ kuruyor. Bu proje sayesinde öğretmenlerimiz de gelişen çağa ayak uydurarak, kendilerini geliştirme fırsatı buluyor" diye konuştu.

Çalıştaya katılan Manisa Vali Erdoğan Bektaş ise, öğrencilerin ve öğretmenlerin artık gelişen çağa ayak uydurması gerektiğinin altını çizerek, "Artık çağın gerisinde kalamayız. Bu tür projeler sayesinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hem kendilerini gelişen çağa göre geliştiriyor, hem de kültürler arası bağ kurmuş oluyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eTwinnig Projesi Manisa İl Koordinatörü Ahmet Morsümbül, proje çerçevesinde Manisa'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında Manisa il genelindeki okullar arasında proje yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Proje yarışmasında liseler kategorisinde İtalya ile ortak proje üreten Kula Selim Palanduz Anadolu Lisesi'ne ödülünü Vali Erdoğan Bektaş verdi. Yarışmada ilkokullar kategorisinde birinci olan Şehzadeler İlkokulu'na, ortaokullar kategorisinde birinci olan Turgutlu Şadi Ortaokulu'na, özel okullar kategorisinde birinci olan Akhisar Koleji'ne ödüllerini protokol üyeleri verdi.

Ödül töreninin ardından protokol üyeleri, proje çerçevesinde Avrupa'daki okullar ile birlikte projeler üreten okulların açtığı stantları gezdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!