Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 90’ıncı Yılı Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’ün Manisa’ya Gelişinin 90’ıncı Yılı Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 12:14

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanından sonra Manisa’ya ilk kez gelişinin 90’ıncı yıl dönümü törenlerle kutlandı. Manisa Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kortej eşliğinde yürüyen protokol ve askerlere vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunurken, bir vatandaşın elindeki Atatürk fotoğrafını kortej üyelerine tutması büyük alkış aldı.
Atatürk’ün Manisa’ya ilk kez gelişinin 90’ıncı yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Manisa Garı’nda düzenlendi. Törene Vali Erdoğan Bektaş, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Manisa Garı’ndaki törende yöresel kıyafet giymiş 2 kız, 2 erkek öğrenci trenden Atatürk’ü temsilen indirdikleri Türk bayrağını Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a takdim etti. Temsili karşılamanın ardından Manisa Garı’nda açılan Atatürk fotoğrafları sergisinin gezilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri, öğrencilerin taşıdığı Atatürk posteri ve Türk bayrağıyla bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de hem kortejdekilere hem de vatandaşlara kırmızı ve beyaz karanfiller dağıttı.
Kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde devam etti. Törende Valilik, Tugay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu.
"ATALARIMIZA VE TARİHİMİZE VERDİĞİMİZ ÖNEM BUNDAN SONRA DA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR"
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Atatürk’ü bir kez daha andıklarını belirterek, “İstiklal harbinde Anadolu’nun her kenti sömürgeci zihniyet tarafından yakılıp, yıkılmış, insanımıza akıl almaz zulümler yapılmıştı. Kentler harabeye çevrilmiştir. Manisa’da bu süreçte en çok zarar gören illerden birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’nun Cumhuriyet sonrası durumunu görmek için tüm illerimizi ziyaret ettiği gibi defalarca da Manisa’yı ziyaret etmiştir. Büyük lider 10 Ekim 1925 tarihinde Manisa’da konaklayarak, kent insanıyla kucaklaşmış, coşkulu kalabalığa hitap etmiş, Manisa insanına öğütlerde bulunmuştur. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de tarihimize ışık tutmuş büyüklerimizin isimlerini yaşatmak, yeni nesle onları en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Güzelyurt Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz Kent Park ve Laleli Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezimize büyük önderimiz Atatürk’ün adını vermemiz en güzel örneklerdendir. Atamızın Manisa’ya gelişinde dönemin belediye başkanı olarak kendisini karşılayan Bahri Sarıtepe’nin adını da Şehzadeler ilçesinde bulunan gençlik merkezimize verdik. Atalarımıza ve tarihimize verdiğimiz önem bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Atatürk’ün Manisa’mızı onurlandırışının 90’ıncı yıl dönümünde aziz vatanımızın kurtarılmasında katkısı bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları önünde saygıyla eğiliyor, rahmetle anıyorum” dedi.
Manisa Lisesi öğrencilerinden Gülderen Akyüz’ün ‘Mustafa Kemal’i düşünüyorum’ şiiri ve dönemin Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin Atatürk’ün Manisa’yı ziyaretinde yaptığı ‘Hoş geldiniz’ konuşmasının metni ve ‘Atatürk’ün cevabı’ konuşmasının Şehitler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Alpaslan Yılmaz Gürakan tarafından okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!