Alaşehir'e açılan yamaç paraşütü pistinde profesyonel ilk uçuş

Güncelleme Tarihi:

Alaşehire açılan yamaç paraşütü pistinde profesyonel ilk uçuş
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 10:32

Alaşehir'e açılan yamaç paraşütü pistinde profesyonel ilk uçuş

Haberin Devamı

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)-MANİSA'nın Alaşehir Belediyesi girişimleriyle, Karacalar Mahallesi mevkiinde açılan yamaç paraşütü pistinde profesyonel anlamda ilk uçuşlar yapıldı. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Alaşehrimizin isminin duyulmasında hem de turizminin gelişmesinde katkı sağlayacak. Uçuşlara gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Karacalar Mahallesi 900 rakımlı Türkmen Tepesi mevkiinde Alaşehir'in yamaç paraşüt pisti açıldı. Profesyonel uçuşların yapıldığı pistte Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi. Pamukkale Sportif Havacılık Kulübü'nden ve Alaşehirli paraşütçülerden olmak üzere toplam 25 paraşütçü uçuş yaptı.

Haberin Devamı

"Üzümü, kapaması, yaprağı, tahinli pidesi ve turizmiyle dünya çapında söz sahibi olan Alaşehir'imiz bundan sonra yamaç paraşütüyle de anılacak" diyen Öküzcüoğlu, "Alaşehir Karacalar Mahallesi Türkmen Tepesi'nde yamaç paraşütü için bir pist oluşturduk. Buradaki termal hava kütleleri ve rüzgar ölçümleri yapıldı, deneme uçuşları yapıldı. Şu anda da yamaç paraşütüne gönül veren Pamukkale Sportif Havacılık Kulübünden arkadaşlarımız, uçuşlarını yapıyorlar. Yeni yaptığımız pistte halı saha kaplamalarımız, kafeteryalarımız, sosyal tesislerimiz olacak. İleride de daha basit bir pist yaparak, uçuş eğitimleri vermeyi planlıyoruz. Alaşehrimizin isminin duyulmasında hem de turizminin gelişmesinde katkı sağlayacak. Uçuşlara gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Alaşehirimize hayırlı uğurlu olsun. Buradan havalanan yamaç paraşütçü arkadaşlarımız, Işıklar Mahallemizin merasına iniş yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Uçuş yapan sporculardan Canan Gümüşsoy, "Çok güzel bir pist, uçuşumdan çok keyif aldım. Umarım burası daha çok gelişir, çevre illerden birçok pilotu buraya davet ederiz. Burayı çok beğendik, çok sevdik" dedi.

Eğitmen pilot Mustafa Yılmaz ise "Keyifli bir tepe, burada yerel yöneticiler tarafından yeni bir pist çalışması yapılmış. Biz de destek verdik. Bölge hoşumuza gitti. Yüksekliği ve eğimi gayet güzel, çok temiz bir çalışma yapılmış" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sporculardan Erol Cin de "5 yıldır profesyonel biçimde yamaç paraşütü yapıyorum, bölgemizde uçuş yapılacak pistimiz yoktu. Bu işi ilk olarak belediye başkan yardımcımız Muammer İbişoğlu'na söyledim, o da Başkan Öküzcüoğlu'nun bu konuda yardımcı olabileceğini söyledi. Öküzcüoğlu belediyenin kıt imkanlarına rağmen bu tepeyi ortaya çıkardı. Bu bölge lokasyon olarak çok iyi bir durumda. Bölgemize dışarıdan yerli ve yabancı turistlerin görebileceği, şehrimizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlayabileceği bir tepe" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!