Akhisarlı öğretmene anlamlı hediye

Güncelleme Tarihi:

Akhisarlı öğretmene anlamlı hediye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 11:29

Akhisarlı öğretmene anlamlı hediye

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde yaşayan emekli öğretmen 92 yaşındaki Nevin Dağlı'nın hayatını anlatan 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı' kitabının yazarı Coşkun Çağlar, kitabını imzalayarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hediyesi olarak kendisine takdim etti.

Akhisar'da öğretmenler yetiştiren emekli öğretmen Nevin Dağlı'yı anlatan 'Bir Cumhuriyet Kadını Nevin Dağlı' kitabının yazarı Coşkun Çağlar, Cumhuriyetin 94'üncü kuruluş yıldönümü öncesi kitabı imzalayarak, Nevin Dağlı'ya verdi. Merhum CHP Manisa Milletvekili Hasan Ali Dağlı'nın eşi, yazar Ece Temelkuran'ın anneannesi olan Nevin Dağlı, yazara teşekkür ederek, "Coşkun Çağlar böyle bir çalışma yapmak istediğini söyleyince çok mutlu oldum. Kitabın ne zaman ortaya çıkacağını bilmiyordum. Benim için sürpriz oldu" dedi.

Nevin Dağlı için bugüne kadar yapılmış, röportajları, haberleri okuduğunu, yakınları, eski meslektaşları ve öğrencileri ile bir yılı aşkın bir zamandır görüştüğünü söyleyen, '12 Eylüle kadar', 'Özgürlük ve Aşk' ve 'Eşkıya' kitaplarının yazarı Coşkun Çağlar, "Her zaman hayatın içinde olan, her sosyal etkinlikte ön saflarda olan, her dostuna mutlaka bir Türk bayrağı, Atatürk portresi veya kitabı armağan eden Nevin Dağlı, gerçekten bir Cumhuriyet kadını. Kitapta anıları, bazı kişi ve kuruluşların onun için yazdıklarına yer verdim. Nevin öğretmenimiz gerçekten Akhisar'ın gururu olmayı hak ediyor" dedi.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!