Aigai’ye Büyükşehir’den Dev Destek

Güncelleme Tarihi:

Aigai’ye Büyükşehir’den Dev Destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 16:55

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI AYTAÇ YALÇINKAYA VE BAŞKAN DANIŞMANI MİMAR AZMİ AÇIKDİL, AİGAİ ANTİK KENTİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Aigai Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Aigai Antik Kenti’ndeki kültür mirasının insanlığa sunulması için desteklerini esirgemiyor. Bu destekler sayesinde Antik Kent Aigai, gün yüzüne çıkıyor. Manisa’nın ulusal ve uluslararası turizm destinasyonlarında kendine yer bulacak Antik Kent Aigai’deki çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya ve Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil de yerinde inceledi. Aigai Kazı Başkan Yardımcısı Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Yusuf Sezgin de geziye eşlik etti.
414 BİN LİRALIK MADDİ DESTEK
Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik Kenti’ndeki 2015 yılı kazı çalışmalarını yerinde incelediklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Aigai’ye 414 bin liralık maddi destek sağladığını söyledi.
KÜLTÜR MİRASINA EŞSİZ DEĞERLER KAZANDIRILIYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Aigai Kazı Başkanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde antik yolların ve tiyatronun ortaya çıkarılacağını aktaran Yalçınkaya, “Kültür mirasına eşsiz kazanımlar sağlayacak antik yolların ve tiyatronun, insan ruhunda yarattığı etkinin tarifi imkansız. Bu değerlerin Büyükşehir Belediyesi destekleriyle ortaya çıkması, bizim için ayrı bir mutluluk” diye konuştu.
TURİZM DESTİNASYONLARININ UĞRAK YERİ OLACAK
Aigai Antik Kenti’nde uzun yıllardan beri çalışmalar yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin kazıya destek olmasıyla önemli mesafe kaydedildiğinin altını çizen Yalçınkaya, “Aigai, Manisa’nın uluslararası turizm destinasyonlarında yer alması açısından önemli bir referans olacak. Çünkü Aigai’de aynı toprak üzerinde farklı çağları yaşıyorsunuz. Bu değişkenlikler, bireyin düşsel ve zihinsel anlamda yeni dünyaları keşfetmesini kolaylaştırıyor. Tarih ve kültür ilişkisini görmek isteyen gezginler için Aigai, yeni bir turizm durağı olacak” dedi.
AİGAİ İLE İLGİLİ BİLİMSEL YAYINLAR OLMALI
Aigai Antik Kenti gezisi sırasında Kazı Başkan Yardımcısı Sezgin’den bilgi alan Yalçınkaya, antik kentin tanıtımı ve daha geniş kitlelere ulaşması için bilimsel makaleler ve tanıtım kitaplarının hazırlanması önerisinde bulundu.
Yalçınkaya, Aigai Antik Kenti’nde kazı döneminde ortaya çıkarılan eserlerin, Manisa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle insanlık mirasına kazandırılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
KAZI BAŞKANLIĞI’NDAN, ERGÜN’E TEŞEKKÜR
Kazı Başkan Yardımcısı Sezgin, Aigai’ye desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!