8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 16:36

- Manisa ve ilçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Manisa'daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, kadınların yüzde 39’unun fiziksel, yüzde 44’ünün duygusal şiddete mağruz kaldığını belirterek kadının çalışma yaşamında daha fazla temsil edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manolya Meydanı’nda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında kadınlara Manisa lalesi ve fular hediye etti.

AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarımız, kimi zorluklar yaşıyor, fırsat eşitsizlikleri ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunların aşılması için biz kadınlar hep birlikte ortak bir duruş geliştirilmeli ve birbirimizin hakkına, hukukuna, özgürlüklerine sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Manisa İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda teşkilat adına açıklama yapan Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ise kadınların gördüğü şiddete dikkati çekti.

Cebeci, "Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıkla, çileli koşullarıyla değil, başarısıyla, fedakarlığıyla, yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bazı kadınları, çalıştığı iş yerlerinde ziyaret etti.

Karanfil vererek Kadınlar Gününü kutlayan Palabıyık, "Doğumdan ölüme kadar yaşamın her anında her zaman bizim yanımızda olan, desteklerini bizden esirgemeyen, bizleri yetiştiren, eğiten, sevgi ve şefkatini karşılıksız olarak bizlere sunan kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!