Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava

Güncelleme Tarihi:

Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin dava
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 17:20

- Sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Nisan'a erteledi

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Zirve Yayınevinde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 102. duruşmasında, sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, 1 Nisan'a ertelendi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada mahkeme heyeti, verilen aranın ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mehmet Ülger'in avukatı Saim Tuğrul'un kovuşturmanın genişletilmesi talebinin kabulüne, davanın tanığı ve sanığı İlker Çınar'ın görev yaptığı dönem ve rütbesi belirtilerek kendisine herhangi bir şekilde kripto kleransı (kripto mesajlarının çözümü için kullanıcıya verilen yetki) verilip verilemediğinin tespiti için Kara Kuvvetleri Komutanlığına müzekkere yazılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanık Haydar Yeşil'in avukatı Yasemin Hamamcı'nın kovuşturmanın genişletilmesi talebinin de kabulüne, 2005-2006-2007 ve 2008 yıllarında il emniyet toplantılarında, İl Jandarma komutanları ve İl Emniyet müdürleri tarafından ıslak imzalı olarak sunulan toplantı sunumlarının asıllarının gönderilmesi için Malatya Valiliğine müzekkere yazılmasına karar veren heyet, sanık Ülger'in avukatı Tuğrul'un duruşmada Adil Serdar Saçan'ın tanık olarak dinlenilmesi talebini "bu aşamada dosyaya herhangi bir yenilik katmayacağı anlaşıldığı" gerekçesiyle reddetti.

Tutuksuz sanık emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon'un avukatı Cansu Miray Çelik'in "İlker Çınar'ın ilk celsede hazır edilerek taraflara doğrudan soru yöneltilmesine" yönelik talebini bu aşamada reddeden heyet, HTS kayıtlarıyla ilgili mahkemece aldırılan bilirkişi raporunun dosya içeriğiyle uyumlu olduğu gözetilerek sanık Yeşil'in "HTS raporlarıyla ilgili olarak yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılması", tutuksuz sanık Levent Ercan Gelegen'in "yurtdışına çıkış şeklindeki adli kontrol kararının kaldırılması" ve haklarında elektronik kelepçe takılmak suretiyle adli kontrol kararı verilen sanıklar ve avukatlarının "adil kontrol kararlarının değiştirilmesi veya yumuşatılması" taleplerinin reddine karar verdi.

Haberin Devamı

Sanık Yeşil'in, Çınar'ın anılan tarihlerde Malatya'ya getirilip getirilmediği yönünde araştırılma yapılmasına yönelik talebinin de "dosyaya herhangi bir yenilik katmayacağı" gerekçesiyle reddine karar veren mahkeme heyeti, sanık Varol Bülent Aral'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Duruşma, 1 Nisan Çarşamba gününe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!