“Uyuşturucu Bir İnsanlık Suçudur”

Güncelleme Tarihi:

“Uyuşturucu Bir İnsanlık Suçudur”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 15:08

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, uyuşturucunun bir insanlık suçu olduğunu ifade etti.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yılında uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran’ı Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Sağlık Örgütü, madde kullanımı ve bağımlılığının dünya çapında bir tehlike olduğunu vurgulamakta ve önlemler almaya yönelik çalışmaları desteklemektedir. Uyuşturucu madde ve bağımlılığı tüm dünya ülkelerinin genelinde, başta uyuşturucu kullanan kişiyi, sonrasında da ailesini ve toplumu etkileyen çok önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kullanım yaygınlığındaki artış hızı, alarm niteliğindedir” dedi.
Kemal Şener, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Uyuşturucu madde ve bağımlılığı konusunda yapılan çalışmalarda öne çıkan en önemli amaç, gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden korunması ve uzak tutulmasının sağlanmasıdır. Bu da gençlerimizin ve ailelerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile gerçekleşebilecektir. Uyuşturucu madde kullanımı, bağımlılık düzeyinde önemli bir sorun haline dönüşmeden, acilen maddeye olan talebin azaltılmasına, etkin bir mücadeleye, amacına uygun olarak kamuoyu ve bağımlı birey çevresinin eğitimine ve bilinçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Uyuşturucu bir insanlık suçudur. Bu suça karşı kesinlikle en ufak bir taviz vermeden, sıfır toleransla, toplum olarak, tüm kamu kurumlarında ortak bir iletişim stratejisini takip ederek topyekun bir mücadele vermemiz gerekmektedir. Uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir biçimde sürdürülmesi, uyuşturucu kullanımının tüm nüfus açısından önlenmesi özellikle risk gruplarının (çocuklar, gençler) korunması önceliklerimizi oluşturmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelede insanlar, kendilerini çaresiz hissetmemeli, yeter ki kişinin bir birey olarak, uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeleri kullanmamaya karar verip, tıbbi ve sosyal yardım almayı kabul etmelidir. Uyuşturucu madde bağımlılığın tedavisinin mutlaka uzmanlar tarafından, tedavi birimlerinde yapılması gerekmektedir. Sağlıklı bir yaşam için geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucu madde kullanımından koruyalım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!