Şahin Ve Önalan, Esnafı Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Şahin Ve Önalan, Esnafı Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 15:55

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MUSTAFA ŞAHİN VE UFUK ÖNALAN, ESNAFI ZİYARET ETTİ.

AK Parti Malatya Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Şahin siyasi istikrar ve ekonomik gelişmenin birbirini tamamlayan unsurlar olduğuna işaret ederek, “IMF’den medet uman bir ekonomiyi yeniden AK Parti ayağa kaldırmıştır” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Şahin ile AK Parti Malatya 6. sıra milletvekili adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmalarını sürdürdü. Şahin ve Önalan, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim kapsamında Eski Malatya’da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.
“2002 RUHU İLE 1 KASIM’A GİDİYORUZ”
Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleştirilen ziyaret sonrası açıklamada bulunan Mustafa Şahin, "İnsanlarımızın şu anda özellikle 7 Haziran’dan bu yana geçen süre içerisinde, 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki fark ne diye soracak olurlarsa, bunun en bariz örneğini esnafımıza ve vatandaşımıza uğradığımızda çok net bir şekilde görebiliyoruz. 7 Haziran’da serzenişte ve uyarıda bulunan arkadaşlarımızın, büyüklerimizin, gençlerimizin tamamı şu anda bizim için dua ediyorlar. O gün ki serzenişin neticesinde bugün gelmiş olduğumuz noktanın ülkemizin geleceği açısından ne kadar önem arz ettiğini bizlere bugün mesaj olarak veriyorlar. Allah’ın izniyle şu anda yakalamış olduğumuz ruh, 3 Kasım 2002 tarihi seçimlerindeki ruh neyse, aynı ruhu ve duyguları seçmenlerimizle paylaşıyoruz" diye konuştu.
“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ AÇILACAK”
Milletvekili Şahin Eski Malatya’da ağız ve diş sağlığı polikliniğinin açılması için çalışmaların olduğunu kaydederek, “Battalgazi bölgemiz Malatya’mızın özellikle Eski Malatya olan bölgede şehre 10 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen buradaki sağlık hizmetlerinin daha da nitelikli bir şekilde sürdürülebilmesi için geçmişte buraya semt polikliniği açmıştık. Onunla birlikte meydandaki Ziraat Bankası’nın taşınmasıyla o yere, ağız ve diş sağlığı polikliniği açılması için çalışmalar yapılıyor. Amacımız ilçe merkezi ve mahallelerden diş sağlığı noktasında sıkıntısı olan arkadaşlarımızın şehir merkezindeki merkeze gitmektense, hizmeti buraya getirdik. Biz bunu yaparken, seçim öncesinde dedikodu mekanizmasını işleten veya AK Parti’ye karşı insanlarımızda farklı bir algı oluşturmanın hesabı içerisinde olan bazı şer odakları söylenti çıkarıyor. Semt polikliniğinin kapanacağı yaygarasını çıkarmışlar. Biz burada ağız ve diş sağlığı için bir merkez düşünürken, genel sağlık hizmetlerimizin yapılması için var olan bir yeri kapatmamız akıllara ziyandır. Bu dedikoduya bir son verilmesi için hassaten bunu açıklamak zorunda kaldım. Standartları yüksek bir yer yapılmadığı sürece oranın kapanması imkan dahilinde değil" şeklinde konuştu.
FAİZSİZ KREDİ, VERGİ KOLAYLIĞI
AK Parti’nin esnafa yönelik vaatlerinden de bahseden Mustafa Şahin, “Siyasi istikrar ve ekonomik gelişme birbirini tamamlayan unsurlardır. Bu konuda Türkiye’nin AK Parti iktidarındaki son 12 yılı en güzel örnektir. IMF’den medet uman bir ekonomiyi yeniden AK Parti ayağa kaldırmıştır. Yine ekonomik kalkınmaya yönelik, esnaflarımıza önemli müjdeler verdik. Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürecek. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. KOBİ’ler taşınırları teminat olarak gösterebilecek. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. İşveren primi indirimindeki 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak. Öte yandan yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamen ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.
“MİLLETİN HİZMETKARIYIZ”
AK Parti Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ise Eski Malatya’da esnaf ve vatandaşların dört gözle 1 Kasım’ı beklediklerini ifade etti. Ufuk Önalan herkesin 1 Kasım için kenetlendiğini, birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu kaydederek, "Rabbime ham dolsun ki onlar 2002 ruhunu yakalamışlar. Bize o elektriği ve enerjiyi verdiler. ’Bizlere durmayın, yola devam edin, koşun’ diye çok güçlü sinyaller verdiler. Sağ olsunlar. Bizlerde onlara layık olmaya çalışıyoruz. Her daim onların hizmetkarıyız" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!