Öznur Çalık, Ziyaretlerine Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Öznur Çalık, Ziyaretlerine Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 18:00

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZNUR ÇALIK, ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR.

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Türkiye gelişti ve dönüştü. Türkiye’nin değişip, dönüşmesiyle birlikte ekonomik göstergeler de çok ciddi manada farklılık arz etti” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 1. ve 2. Organize Sanayi de sanayicilerle bir araya geldi. CMC Çağrı Merkezi’nde ise personellerle öğlen yemeğinde bir araya gelen Çalık, AKSA Elektrik Dağıtım Merkezi ve MASKİ’yi de ziyaret etti.
İlk olarak 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle bir araya gelen Çalık, Vali Süleyman Kamçı ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un da yer aldığı toplantıda, sorun ve istekleri dinledi.
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya olarak şehri yönetenleri, atanmışları, seçilmişleri bir araya getirip, şehrin sorunlarını dillendirirsek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bunun örneğini vekilimizle 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin arsa tahsisinde yaşadık” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Çalık ise hep beraber sorunların el birliğiyle çok daha rahat bir şekilde çözülebileceğini kaydederek, "Çevre düzenlemesi, MOBESE, elektrik sorunları dahil olmak üzere hepimiz üzerimize düşeni alırız. Üzerimize düşeni de yaparız”diye konuştu.
Fabrikaları gezen ve çalışanlarla sohbet eden Çalık’ın ikinci durağı ise CMC Çağrı Merkezi oldu. Çağrı merkezinde çalışan personellerle bir araya gelen Milletvekili Çalık, öğlen yemeğini kendisi aldı. Personellerle birlikte öğlen yemeğini yiyen Çalık, çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
“DAHA FAZLA YATIRIM İSTİYORUZ”
Çalık’ın üçüncü durağı AKSA Elektrik Dağıtım Merkezi oldu. Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürü Taylan Ağca, ziyarette çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Ziyarette konuşan Çalık, "Tabi ki Türkiye gelişti ve dönüştü. Türkiye’nin değişip, dönüşmesiyle birlikte ekonomik göstergeler de çok ciddi manada farklılık arz etti. Türkiye’de artık insanların ihtiyaçları artmış vaziyette. Her evde mutlaka bulaşık, çamaşır makinesi, birden fazla televizyon, bilgisayar var. Dolayısıyla elektrik ihtiyacımız da bu oranda artıyor. 10 yıl önce bu kadar fazla elektrik ihtiyacımız yoktu. TEDAŞ’ın özelleşmesiyle birlikte Malatya’daki bölge olarak özelleşen ve özelleştirmede ihaleyi alan firmamız ile protokol imzalandığında oradaydık. AKSA için ’güçlü bir firma’ denildi. Bizde bölgemize hizmet edeceği için mutlu olduk. Biz, AKSA’yı doğalgazdan tanıyorduk. Doğalgazda AKSA’dan ciddi manada katkı aldık. Ama elektrikte aynı başarıyı sağlamakta çok ciddi sıkıntılarımız oldu. Hele de ilk yıllar 2013, 2014 bizim en kötü yıllarımız oldu. İlçe, köy ve mahallelerimize gittiğimizde KÖYDES aracılığıyla yollarımızı, içme suyunu götürmüşüz ama muhtar ve vatandaşlarımızın ilk şikayetleri elektrikle ilgili yaşadıkları sıkıntılardı. Özellikle elektrik kesintilerinin çok yoğun olması başlıca dile getirilen sorundu. Ankara’da yeniden Başbakanımızın ve Bakanımızın talimatıyla bütün AKSA yetkilileriyle bir toplantı yaptık. 2011 yılından itibaren AKSA’nın 150 milyon TL’lik bir yatırımı var. Ama bu Malatya’nın elektrik yükünü kaldıracak bir yatırım değil. Bu yatırımın daha fazla artmasını istiyoruz. Elektrik kesintilerinin ortadan kaldırılmasını ve trafoların güçlendirilmesini istiyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın elektrik kesintileriyle ilgili yaşadığı sorunlar var" şeklinde konuştu.
Milletvekili Çalık daha sonra MASKİ’yi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!