Okullarda Değişim Projesinin Sertifika Töreni Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda Değişim Projesinin Sertifika Töreni Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 16:36

OKULLARDA DEĞİŞİM PROJESİNİN SERTFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV) ‘Okullarda Değişim’ adı ile yürüttüğü sosyal sorumluluk projesinin Malatya sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Kale Seramik Eğitim Vakfı Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, bazı daire amirleri ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile başlayan programda ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yaptı. Tatlı konuşmasında Kale grubu tarafından Malatya’da okulların yenilenmesine yönelik çalışmalara değinerek, “Eğitime toplu iğne ucu kadar yapılan her katkıyı önemsiyoruz. Bu nedenle de katkı sunan başta KSV olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı. Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise konuşmasında KVK, İŞKUR ve Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen projede 17 okulda tadilat yapıldığını hatırlattı. Babahanoğlu “Kırsal mahallelerimizde yer alan okullarımızın 5 tanesinin işçiliği, Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 12 okulun işçilik ücretleri ise Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanmıştır” ifadelerini kullandı. Programda tüm kursiyerler adına konuşan kursiyer Ramazan Çamurlu ise kendisinin 3 üniversite okuduğunu ve KSV tarafından düzenlenen İlk İşim Okullarda Değişim projesi ile meslek sahibi olduğunu ifade etti. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, global terörün dünyayı esir aldığını söyledi. Okyay, “İleride, ortaya çıkardığı sonuçlarla anılacak tarihi günlerden geçiyoruz. Global terör dünyayı esir almış durumda. 11 Eylül’de Amerika Birleşik Devletleri’ni vuran vahşet, sınır tanımaksızın dolaşmaya devam ediyor. 10 Ekim’de Ankara’da biz kalbimizden vurulduk, bir ay sonra Fransa sarsıldı. Esasen bakmasını bilenler için bu sorunun cevabı çok net. Küreselleşme, sadece ekonominin, paranın, yatırımın, ticaretin ve teknolojinin yaygınlaşması, yeryüzüne dağılması değil ne yazık ki. Küreselleşme aynı zamanda nefretin ve kötülüğün de yeryüzüne yayılmasını hızlandırdı. Bir türlü azaltılamayan gelir adaletsizliği, terörün yolculuğunu hızlandırdı. Bugün dünya büyük bir yol ayrımına gelmiş durumda. Ya sevgili Ali Koç’un G20 Zirvesi’nde dediği gibi vahşi kapitalizme bir ’dur’ deyip refahı yeryüzüne yayacak bir kapsayıcı büyüme dönemine geçeceğiz ya da terörün yarın hangi başkentin kapısını çalacağına dair papatya falı açmaya devam edeceğiz. Bu büyük ikilemi, ülkemizin başkanlığında yapılan G20 Zirvesi’nde gözlemledik" dedi.
“55 OKULUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLADIK”
Okyay, okullardaki değişim projesinin önemini ve kapsamını da anlattı. Okyay, “Bu projeyle, ülke genelinde bir mesleği olmayan insanlarımızı meslek sahibi yapmayı ve ilk iş olarak da kendi bölgelerindeki bir okulun hijyen dönüşümünü sağlamalarını hedefledik. Bugün mutlulukla paylaşmak isterim ki; toplamda 4.562 gencimizi meslek sahibi yapıp ülke genelinde 55 okulumuzun dönüşümünü sağladık. Meslek sahibi yaptığımız insanların ilk işi olarak beş yıl içinde 50 okulu yenileme hedefiyle yola çıktığımız bu projede 55 okula ulaşmanın, binlerce öğrencinin hayatına iyilik dokunuşu yapmanın mutluluğu içindeyiz. Kale Grubu olarak biz, 58 yıldır bu toprakların bize verdiği zenginlikleri bu toprakların insanlarıyla paylaşma konusunda azami gayret içindeyiz. Başarılı öğrencilere burs bağlıyor; okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açıyor; sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, her türlü sosyal yardımın içinde bulunmaya çabalıyoruz. 1991-2014 yılları arasında yaptığımız bağış tutarı 26 milyon Türk Lirası’na ulaştı. Bu rakamın yüzde 39’u verilen burslara, yüzde 31’i ayni yardımlara, yüzde 23’ü düzenlenen kurslara, yüzde 5’i diğer harcamalara, yüzde 2’si de sağlık yardımlarına ayrıldı. KSV’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla az önce aktardığım üzere toplamda yaklaşık 4.562 işsiz vatandaşımız meslek sahibi yapıldı. Geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4.313 vasıflı usta kazandırdık. İşsizlik ve mesleksizliğin büyük bir sorun olduğu ülkemizde kısa bir sürede 8.875 insanımızın koluna altın bilezik takmak, bizim için gerçekten çok gurur verici” diye konuştu.
Programda son olarak konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı ise işsiz nüfusun büyük çoğunluğunun vasıfsız elemanlardan oluştuğunu kaydetti. Kamçı, "Dolayısıyla herhangi bir dalda bilgi ve tecrübesi olmayan bu vatandaşlarımızın iş bulmaları da bir hayli zordur. Üstelik iş talebinde bulunan herkesi hizmet sektöründe istihdam etmek de mümkün değildir. Bu nedenle meslek edindirme kursları son derece önem arz etmektedir ve bu kurslar işsizlik sorununun çözümüne hatırı sayılır bir katkı sağlamaktadır. Dr. İbrahim Bodur Kale Seramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında Yeşilyurt İlçemizin 17 okulunda tadilat yapılarak ıslak alanlar elden geçirilmiştir. 5 okulumuzun malzemeleri Kale Grubu Vakfı tarafından karşılanmış olup işçilikleri Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi tarafından karşılanmıştır. İşçilik bedelleri İş-Kur il Müdürlüğünün proje katkısıyla ödenmiştir. Kalan 12 okulumuzun malzeme ihtiyaçları yine Vakıfça karşılanmış, işçilik ücretleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılanmıştır. Bunlara ilaveten kursiyerlerimize Kale Grubu tarafından Seramik Ustası Ekipmanı sağlanacak ve tadilatı yapılan okullarda eğitim gören 289 öğrencimize kışlık mont, ayakkabı ve kırtasiye seti Vakıf tarafından hediye edilecektir. İnsana yapılan yatırım çok anlamlı ve çok kıymetlidir! Aldıkları eğitim sonrası sertifikalarını alan kursiyerlerin işe başlaması, kendilerini ve ailelerini olduğu kadar, bizleri de sevindirmektedir. Çünkü ülkemizin en büyük ihtiyacı, çalışan ve üreten yurttaşlardır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!