MÜSİAD’tan YURT-KUR’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD’tan YURT-KUR’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 16:24

MÜSİAD'TAN YURTKUR'A ZİYARET

Yurt-Kur Malatya Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, işadamları olarak erken seçim kararını desteklediklerini söyledi.
Beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Yurt-Kurt Malatya Bölge Müdürü Halil Karaman’ı ziyaret eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD olarak alınan erken seçim kararının yerinde olduğunu ifade eden Balin, “Bir an önce Türkiye’de seçimlerin yapılarak güvenin, huzurun ve barışın sağlanmasını istiyoruz” dedi.
Oluşan belirsizlik ile döviz kurlarının tarihi rekorlar kırdığını hatırlatan Balin, bu durumunda Türkiye ekonomisini etkilediğini söyledi. Balin, “Bununda tek sebebi huzurun, barışın ve istikrarın olmayışı. Bu vesile ile seçim döneminde hem Malatya’mızda hem de Türkiye’mizde güzel bir şekilde bu süreci atlatarak inşallah tek partili bir hükümet tekrar iktidara gelir. Bizlerde işlerimize döneriz ve Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önünde bir engel kalmaz” dedi.
Yurt-Kurt Malatya Bölge Müdürü Halil Karaman ise, eğitim-öğretim yılına kısa bir süre kala hazırlıkları tamamlamak için çalıştıklarını söyledi. Bu yıl Battalgazi Erkek Öğrenci yurdu ile birlikte Beydağı, Fatmatül Zehra, Malatya Kız Yurdu, Hacı Hafize Özal Yurdu, Arapgir ve Hekimhan yurtları ile toplam 4 bin 915 kapasite ile hizmet vereceklerini ifade eden Karaman, “Ümit ederiz ki geçen yıl yaşadığımız sıkıntıları bu yıl yaşamayacağız gibi görünüyor” dedi.
Bu yıl il dışından Malatya’ya gelecek üniversite öğrencilerinin yurt sorunu ile karşılaşmayacaklarını belirten Karaman, “Malatya’da şu an onay bekleyen projelerimizde var. Bunların tamamlanması ile de önümüzdeki 10 yıl içerisinde Malatya’da ciddi anlamda yurt sorunun olmayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.
Ziyaret sırasında ayrıca bir anekdotu da paylaşan Karaman, yeni çıkan kanun ile birlikte bölge müdürlüklerinin il müdürlüğüne dönüştürüldüğünü ve bu kapsamda Malatya’nın da Yurt-Kurt il müdürlüğü olarak görevine devam edeceğini söyledi. Şuanda halen bölgedeki Adıyaman, Elazığ ve Tunceli illerinin de koordinasyon görevinin kendilerinde olduğunu belirten Karaman, bu illerdeki alt yapılarında tamamlanması ile Malatya’nın müstakil olarak il müdürlüğü şeklide hizmetine devam edeceğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!