Malatyalı şef aşçı Culum, gümüş madalya kazandı

Güncelleme Tarihi:

Malatyalı şef aşçı Culum, gümüş madalya kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 10:23

- Malatyalı şef aşçı Kenan Culum, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen pizza yarışmasından gümüş madalyayla döndü

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Garson olarak başladığı meslekte pizza alanında kendini geliştiren Malatyalı şef aşçı Kenan Culum, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen Ustalar Pizza Yarışması'ndan gümüş madalyayla döndü.

Culum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11-14 Şubat tarihlerinde Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliğiyle düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında yapılan Ustalar Pizza Yarışması'na katıldığını hatırlattı.

Çeşitli ülkelerden şeflerin ter döktüğü yarışmada geleneksel baharatlar kullanarak yaptığı pizzayla gümüş madalya kazandığını anlatan Culum, "25 ülkeden şeflerin katıldığı yarışmada rakiplerimi geride bırakarak ikincilik elde ettim. Bu benim için büyük bir gurur" dedi.

Haberin Devamı

Culum, pizza yapmada kendini geliştirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını aktararak, derecenin kendisi için çok önemli olduğunu, farklı uluslararası yarışmalara da katılarak pizzada Türkiye'nin de söz sahibi olduğunu göstermek istediğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!