Malatya'da, yöresel lezzetler tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Malatyada, yöresel lezzetler tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2024 15:39

Malatya'da, yöresel lezzetler tanıtıldı

Haberin Devamı

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- MALATYA'da, 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.

'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen programda; Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife yazıcı, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Kültür Turizm İl Müdürü Yener Oba, kurum müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Akçadağ kömbesi, içli köfte, kayısı tatlısı, kiraz yaprağı sarması, Hekimhan cevizi, analı kızlı köfte, kağıt kebabı, Polat köftesi, Arapgir mor reyhan gibi bir çok yöresel ürünün sunumunun yapıldığı programda konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba, "Milletimiz, hem acı gününde hem mutlu gününde olumlu veya olumsuz yaşamış olduğu vakaları bir sofra etrafında toplanarak aşmış ve paylaşmıştır. Bu kültürümüzün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hususunda saygı değer Emine Erdoğan hanımefendinin himayeleri ile bundan sonra her yıl daha da artarak büyüyen etkinlikler ile devam edecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!