Malatya’da 'Kayısı Çiçeği Festivali' devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Malatya’da Kayısı Çiçeği Festivali devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2021 13:41

Malatya’da 'Kayısı Çiçeği Festivali' devam ediyor

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da, kentin turizm ve yemek kültürünü tanıtma amacıyla kurulan (MAGTAD) Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen 'Kayısı Çiçeği Festivali' devam ediyor.
19-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen olan 'Kayısı Çiçeği Festivali'ne; Hürriyet Gazetesi Lezzet Yazarı Sahrap Soysal, Hürriyet Gazetesi Kelebek eki Seray Baykan Çeçen, Mutfak Şefi Aydın Demir, TV Programcısı/Yazar Aynur Ayaz, Habertürk TV Yasemin Güneri ile sosyal medya fenomenleri ile profesyonel tur rehberleri katıldı.
İlk olarak ziyaret ettikleri Vali Baruş’a bilgi veren Başkan Saygı, milyonlarca takipçisi olan sosyal medya fenomenleri, yemek eleştirmenleri, şefler ve birçok turizm acentesi yetkilisi de Malatya’ya geldiğini, ilimizin tanıtımının bu şekilde farklı bir boyutla ele alınacağını söyledi. Vali Aydın Baruş, Malatya'nın kültürel ve tarihi zenginliklerini herkes bildiğini, bunlarla birlikte gastronominin de ön plana çıkması ve bu turizm unsurlarının hep birlikte değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. 
'KAYISI ÇİÇEĞİ ŞENLİĞİ'NİN DAVETLİLERİ YEŞİLYURT'TA 
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen ‘Kayısı Çiçeği Şenliği’ için Malatya’ya gelen acente ve tur sahipleri, yuotuberlar, gezginler ve gurmeleri, tarihsel ve kültürel yapısıyla dikkat çekici bir atmosfere sahip Çırmıhtı’da misafir ederek; bölgenin tarihi, medeniyeti ve yöresel lezzetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Üç gün boyunca Malatya’nın farklı bölgelerindeki kültürel mekanları gezip, yöresel lezzetlerin tanıtımına yönelik faaliyetleri yerinde inceleyecek olan davetlileri Gedik Kültür Otağında ki kahvaltı programında misafir eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bölgeye özgü 44 çeşit ürünün yer aldığı kahvaltılıklar, ekmekler ve diğer ürünlerin hazırlanışı ve sunumları hakkında bilgiler paylaştı.  Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Zeki Saygı, Malatya’nın kültürü ve yemeklerini tanıtmak adına düzenledikleri organizasyona destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunarken, diğer davetliler ise Yeşilyurt’a özgü vegan ve vejeteryan yemeklerinin yanı sıra 44 çeşitten oluşan kahvaltı menüsünün tanıtımına yönelik yatırımların hayata geçtiği Yeşilyurt’un tarihsel hüviyeti ve yemekleriyle gastronomi dünyasına farklı bir soluk kazandıracağını söyledi. Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Gastronomi Konağı, Kahve Konağı, Butik Otel, Mutfak Sanatları Merkezi ve Kent Belleği Müzesinin hedef ve amaçları ile özel alanlarda sergilenen nostaljik eşyalar hakkında misafirlerine bilgiler veren Başkan Çınar, konaklarda yer tahsisi yapılan Yeşilyurt Kadın Girişimi Üretim ve Geliştirme Kooperatifi ile Derme Kadın Kooperatifinin faaliyetleri ile sokak ve cephe sağlıklaştırma projeleri üzerine bilgiler verdi. 
'KAYISI ÇİÇEĞİ ŞENLİĞİ'NİN DAVETLİLERİ BATTALGAZİ'DE
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Kayısı Çiçeği Şenliği' için Malatya'ya gelen acente ve tur sahipleri, gezginler ve gurmeleri, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de konuk ederek, ilçenin tarihi mekanlarını gezdirdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği (MAGTAD) öncülüğünde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Turgut Özal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Fırat Kalkınma Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi paydaşların da destek verdiği 'Kayısı Çiçeği Şenliği' için Malatya’ya gelen tur acentelerinin temsilcileri, internet fenomenleri, rehberler ve gastronomi şeflerini konuk etti. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!