Malatya'da kaçak hafriyat dökülmesine GPS önlemi

Güncelleme Tarihi:

Malatyada kaçak hafriyat dökülmesine GPS önlemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 13:52

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kaçak hafriyat dökülmesini GPS ile takip edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Beydağı Konferans Salonunda hafriyat ile inşaat atıklarının yönetimi ve uygulamalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Alican Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, daha yaşanılabilir ve temiz bir çevre için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Rastgele dökülen hafriyat ve inşaat atıklarının çevre ve görüntü kirliliğine sebep olduğunu kaydeden Bozkurt, şöyle devam etti:

"Battalgazi ilçemizde yer tespiti yapıldı. Yeşilyurt ilçemizde ise yer tespit çalışmaları sürüyor. Toprak ve inşaat atıklarını Battalgazi Orduzu mevkisinde bulunan vahşi katı atık sahası olarak belirledik. Alınan karar komisyonumuzda ve Büyükşehir Belediye Meclisimizde kabul edildi. Bundan sonra bütün atıkları burada toplayacağız. Kaçak döküm yapanlara gerekli cezalar uygulanacak. Bunun için 7 ekip kurduk. Bu ekiplerimizin 3'ü gece çalışacak. Her yerde denetimler yapacağız. Hafriyat işi yapan bütün araçlarda GPS zorunluluğu var. Gerekli teçhizatları bulunmayan hiçbir aracın bu işleri yapmasına izin vermeyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!