Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 16:25

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, mesaj yayımladı

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında toplumun tamamını ilgilendiren engelliler için "daha yaşanabilir bir dünya" inşa etmenin, AK Parti'nin en öncelikli politikalarından biri olduğunu vurguladı.

Engellilere sahip çıkma ve sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğuna işaret eden Çalık, "Engellilik sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve toplumdaki tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Biz AK Parti olarak, yeni Türkiye’de tüm engellerin ortadan kaldırıldığı, hiçbir ayrımın yapılmadığı bir Türkiye tasavvur ediyoruz. Bu manada hükumetimiz, partimiz ve yerel yönetimlerimiz olarak, engelli vatandaşlarımıza önem veriyor ve onların sorunlarına çözmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Engelli Kanunu'nu çıkarma hassasiyetini gösteren ilk parti olduklarını anımsatan Çalık, eğitimden sağlığa, istihdama kadar engellilik alınında yapılan çalışmaları hatırlatarak, bu yılda engelli vatandaşlar için 4 milyar 830 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Engellilere evde bakım ve rehabilitasyon hizmetini başlatarak vatandaşların hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attıklarını ifade eden Çalık, ilk defa engelliler için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bunun meyveleri olarak 34 bin kişinin engelli memur kadrosunda çalıştığını aktararak, sivil toplum kuruluşlarının bu alandaki çalışmalarının önemine işaret eden Çalık, sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin bir arada çalışmasının yeni Türkiye’de engelli sorunlarının çözümünde daha hızlı yol alınmasını sağlayacağını belirtti.

Çalık, "Engelli vatandaşlarımıza sadece bugün değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalı, onlar gibi düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği engelsiz bir Türkiye kurmak için çalışmalıyız. Bu düşünceler ve 3 Aralık Dünya Engeliler Günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımıza, sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!